Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Kleurplaten - Digitale kunstwerken

Vrijdag 26 februari opent Burgemeester Jan Pierik 's middags officieel het project 'De Rode Draad'. Aan het begin van de avond kunnen de kinderen hun kleurplaat live voorbij zien komen op RTV Borne.

Het idee was om leerlingen uit Borne, Hertme en Zenderen in de voorjaarsvakantie ondanks alle beperkende maatregelen toch een gezellige activiteit aan te bieden in de buitenlucht, (coronaproof) zeker nu veel vakantie-uitjes vanwege het virus wegvallen. Kleurplaten van bekende historische textielpanden, ontworpen door Ellen Klasens, zijn door de leerlingen ingekleurd.

Helaas mag het evenement, ondanks de maatregelen, op lasten van de gemeente niet plaatsvinden. Er zijn meer dan 340 kleurplaten binnengekomen, dit zal zorgen voor teveel publiek. Op dit moment is de organisatie druk bezig met het realiseren van een live stream om de kleurplaten te kunnen bekijken. De levensgrote projectie, medemogelijk gemaakt door Rotary Borne/Delden, zal op een later moment dit jaar plaatsvinden.

De livestream: https://borneinbeeld.nl/rode-draad-video-met-kinderkleurplaten-vrijdag-vanaf-18-uur-online-te-zien/

Op dit moment worden de kleurplaten gedigitaliseerd en zullen later dit jaar alsnog levensgroot geprojecteerd worden als onderdeel van het project 'De Rode Draad.

Wanneer

  • -

Tip je vrienden

facebook twitter