Italiaanse week

Ciao tutti! We hebben de week van 7 tot en met 15 augustus omgedoopt tot Italiaanse week. Alles kan natuurlijk tijdens deze Bornse Zomer, dus we gaan lekker op vakantie naar Italië maar dan in ons eigen dorp.

De hele week staat in teken van de Spaghettirellen. Op parkeerplaats de Haven (naast Kulturhus) zijn ze namelijk druk met de opbouw van het decor voor 'De Spaghettirellen'. Een openluchtvoorstelling van Theatergroep de Jonge Honden. In het kader van Textiel Festival Twente komen zij met een voorstelling die alles te maken heeft met textiel! Eind jaren 50 haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, maar in hun vrije tijd willen ze ook iets te doen hebben. In discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent!

Maar er is meer!

Met zoveel Italiaanse invloeden hebben wij besloten het Dorsetplein om te toveren tot Piazza del Dorsetia en is het hier festa op 12, 13, 14 en 15 augustus! Verder is er voor kinderen een leuke speurtocht te doen, kan je op de foto met Italië op de achtergrond en mag je de voorstelling natuurlijk echt niet missen.

Programma

Of bekijk de website www.visitborne.nl/de-bornse-zomer/italiaanse-week/

Wanneer

Tip je vrienden

facebook twitter