Lezing Annet Rijswijk

Industriële revolutie in kleding en textiel 1890 – 1914, Belle Epoque lezing in het kader van het Textiel Festival Twente 2021

De Belle Epoque (1890 – 1914) is een gouden tijdperk voor de snel rijk geworden industriëlen.
Als gevolg van de economische groei en de opkomende industrie ontstaat een heldere scheiding tussen werk en vrije tijd. De eerste sociale tegenbewegingen ontstaan, waaronder de vrouwenbewegingen.
De opkomst van de industrie heeft in de textiel en kleding een revolutie teweeggebracht waaronder de haute couture en de naaimachine. De wens tot verandering werd versneld door de verspreiding van informatie over mode en de komst van modebladen. Een betere productie en distributie van kleding droegen bij tot een grotere consumptie. De gevolgen van de ontwikkelende textielindustrie waren ook voelbaar in Twente bij de fabrieken van Stork, Spanjaard, van Heek en Ten Cate.
Annet Rijswijk, kostuumontwerper en oud-docent mode en kunstgeschiedenis, vertelt met beelden over de ontwikkelende internationale en sociale relaties gerelateerd aan de bloeiende textielindustrie in Twente.

Kaarten kan je hier bestellen.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Locatie

Bornse Synagoge

Adres
Ennekerdijk 17, 7622ED Borne
E-mail
Website
www.bornsesynagoge.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter