In het prachtige Twente, waar we allemaal tijd zat hebben, vind je precies in het midden Borne. Ideaal gelegen tussen grote steden als Enschede, Almelo & Hengelo. Een bruisend winkelcentrum, beschermd dorpsgezicht en dat allemaal omgeven door natuurgebied de Groene Poort. Niet voor niets noemen we Borne ook wel het kloppende hart van Twente!

Populair in Borne

 1. Diva Mode

  Diva Mode is een grote maten speciaalzaak gericht op modebewuste vrouwen van maat 42 tot en met …

 2. Bonic Skin

  Bonic Skin; dè plek in Borne waar je een ‘APK voor je huid’ kunt doen. Wenkbrauwen, …

 3. Tante Rie

  Wees welkom bij Tante Rie! Misschien wel de vrolijkste winkel van Borne. Anke verkoopt hier met …

 4. De Zuivelhoeve

  Sinds 26 juli 2008 is Henk Brok de eigenaar van de Zuivelhoeve in Borne. Met de verhuizing in …

 5. Deterd Mode

  Deterd mode heeft de mooiste mode net even buiten het centrum. Wij bieden een gevarieerde …

Wees welkom
Mariakapel

Ik noem voor het gemak even een fabrikeurswoning uit 1779 die tegenwoordig dient als Museum Bussemakershuis en goed laat zien hoe het ten tijde van de textielhandel hier was; een rijksmonument zoals de Bornse Synagoge én onze mooie Oude kerk: een paar schitterende voorbeelden van ons bijzondere culturele erfgoed. Allemaal prachtige plekken die met elkaar zijn verbonden middels een wandelroute die door bevlogen & enthousiaste stadsgidsen met je zal worden gedeeld.

Meer inspiratie

 1. De Rode Draad

  Tentoonstelling KEURSLIJF - Lijfgoed, Lingerie en Luxe in Museum Bussemakerhuis

  geschreven door Borns Textiel Collectief
 2. Twentse spaghettirellen van 1961 komen tot leven in reizende 'Spaghettiwestern'

 3. Doe-tips

  Gidsengroep weer van start

  geschreven door Corine
 4. De Rode Draad

  Rode Draad: wat gebeurde er in mei?

  geschreven door Borns Textiel Collectief
 5. Verhalen uit Borne

  Moederdagtips

  geschreven door Corine
 6. De Rode Draad

  Een Rode Draad likeurtje!

  geschreven door Corine
 7. Doe-tips

  Koningsdag 2021!

  geschreven door Corine
 8. De Rode Draad

  Yes, de eerste panelen hangen in het centrum van Borne!

  geschreven door Borns Textiel Collectief

Kom lekker shoppen!

Naast ons beschermde dorpsgezicht vind je een dynamisch winkelcentrum met tal van leuke ondernemers. Binnen Borne is er voor ieder wat wils! In ons centrum tref je veel unieke winkeltjes. Parkeren is ook nog eens gratis, dus dat kopje koffie bij één van onze restaurants heb je gauw verdiend. Ook leuk: bezoek eens onze thema koopzondagen, het Beste van Borne en het Lifestyle evenement. Altijd gezellig!

Groen, groener, groenst

Mocht je zin hebben in groen, ben je hier ook aan het goede adres. Onze drie dorpen - Borne, Hertme & Zenderen liggen in een grootse groene omgeving. Een natuurgebied met bossen, beken en landgoederen. Rij, wandel of fiets door onze Groene Poort heen en ontdek al het moois wat dit stukje Twente je te bieden heeft. Het netwerk is erg uitgebreid, dus je bent wel even onderweg. Het heeft wel een voordeel: je traint zo al die calorieën er weer af die je tijdens culinaire uitspattingen hebt opgedaan. Wat is immers koffie zonder een stuk taart?

Boek & Bezoek

Als er iets opvalt in onze groene gemeente in het hart van Twente, is het wel dat alles klein is. Drie kleine dorpjes, een kleine camping, een kleine camperplaats en dus ook een klein hotel, het enige dat Borne rijk is. Hotel of camping vol? Boek dan een bed & breakfast, trekkershut of vakantiehuisje. Borne mag dan klein zijn, de gastvrijheid is enorm. Laat dat maar aan die Tukkers over.

Wandelen door Oud Borne

Struin met een gids door de mooie, veelal middeleeuwse, straatjes van Oud Borne en maak op een aantrekkelijke manier kennis van de rijke geschiedenis van ons dorp. Er zijn verschillende rondleidingen te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding door Oud Borne, een bezoek aan de toren van de Oude Kerk, Rondleiding door de St. Stephanuskerk, de Spanjaardroute en ga zo maar door. Reserveer via Gidsen Oud Borne en start met ontdekken!