Het, toch wel gekke, jaar 2020 is bijna voorbij. Nu de dagen donkerder worden, de pandemie nog langer duurt en de eenzaamheid toeneemt hebben wij in Borne behoefte aan licht. Wij willen, samen met jou, elkaar licht brengen in deze donkere tijd! Hoe we dat gaan doen? Lees hieronder verder!

Met z'n allen, van jong tot en met oud, van inwoner tot ondernemer, van wijk tot en met kerkdorp willen we Borne laten schitteren. We gaan verbinden en verlichten. In samenwerking met wijkcoördinatie, de gemeente, de BBO, WISH3 en Rabobank!

Borne Schittert

Iedereen kent het wel: lekker in december na het avondeten een rondje wandelen. Stiekem naar binnen gluren hoe iedereen de kerstboom er bij heeft staan, genieten van alle mooie verlichting in de tuinen en soms zelfs compleet versierde straten. Als je zo rondloopt en je voelt de sfeer, de warmte en de gezelligheid, kan het zomaar zijn dat de donkere maanden deze winter misschien iets lichter worden.

De sfeerverlichting in de winkelstraten hangt er alweer en de bomen bij het Witte Huis zijn ook alweer verlicht. Genieten altijd hé? Onder het mom van: 'hoe meer, hoe beter' komen we met een leuke wedstrijd met nog leukere prijzen! Wat moet je doen? Versier de buitenkant van je huis/tuin zo mooi mogelijk! Je kan alleen deelnemen aan de wedstrijd, maar je mag je ook inschrijven met een groepje huizen als buren onder elkaar, of met een complete straat/wijk (vereniging). Het uiteindelijke doel van deze actie? Borne nog meer laten schitteren!

Er zijn 3 prijzen te verdelen. De winn(ar)(es) of winnende buurt/wijk ontvangt 60 Bornse Dorpsdaalders (ter waarde van €2,50 per stuk). Diegene die als tweede eindigt wint 55 dorpsdaalders en de derde plaats is goed voor 45 dorpsdaalders.

In de laatste week van december zal er door verschillende juryleden op een onaangekondigd moment een 'Mystery Visit' plaatsvinden om een cijfer te geven op punten zoals creativiteit, uitstraling en verhaal/thema. Volg ons op Facebook & Instagram (VisitBorne) om op de hoogte te blijven van de actie! We zouden het ook leuk vinden als je foto's deelt met #BorneSchittert. Zo zien we alle creaties voorbij komen!

Er zijn wel 2 belangrijke voorwaarden:

  1. Zorg dat je ten alle tijden de 1,5 meter afstand waarborgt en niet in groepen samenkomt. Zo houden we rekening met elkaar en blijft ook deze actie veilig.

  2. Borne mag schitteren, maar wel zo duurzaam mogelijk! Zorg er bijvoorbeeld voor dat de lampjes uitgaan wanneer je naar bed gaat, maak gebruik van een timer of schaf duurzame kerstverlichting aan. Ben je nog op zoek naar duurzame opties om Borne zo duurzaam mogelijk te laten schitteren? Bekijk dan eens de actiepagina van Groen voor Poen!

Nieuwsgierig naar de rest van de regels en voorwaarden? En het overzicht van deelnemende huizen/buren/straten? Klik dan hier!

WISH3 - De Sterren Kerstboom

In samenwerking met WISH3, BBO, Rabobank, Bornse Vrouwen in Bedrijf, Visit Borne en Stichting 3 kearls komen we met nog een gaaf project! Er schittert vanaf 9 december op het Dorsetplein in Borne een prachtige verlichte & versierde kerstboom (door de toppers van de Ster versierd). Het is geen gewone boom, maar een speciale sterrenwensboom! Iedereen die wil kan een wens in de daarvoor bestemde brievenbus doen. De wensen worden zorgvuldig bekeken en dan gaan de bovengenoemde organisaties proberen zoveel mogelijk wensen in werkelijkheid te brengen! Want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig. De wensen kun je invullen op daarvoor bestemde ontwikkelde wenskaarten, maar kan je ook digitaal doen. Digitaal kan je hier je wens in leveren!

Een voorbeeld van vervulde WISH3 wens
Een voorbeeld van vervulde WISH3 wens

Tip je vrienden

facebook twitter