Doe-tips

(gratis) Workshop ‘Blauwe gedichten’, voor alle leeftijden!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 411 x bekeken

Een blauw gedicht schrijven, een rap of een liedje. Wil jij dit doen? Maar weet je niet zo goed hoe? Geef je dan op voor de workshop 'Blauwe gedichten'!

Blauwe bergen, een blauwe oogopslag, een blauwtje lopen, de blauwe mantel van Maria: als je goed kijkt, is er nogal wat blauw. Tot 30 oktober kan iedereen een gedicht of rap insturen voor de wedstrijd 'Blauwe gedichten', georganiseerd door 'Borne doet poëzie'.

Misschien zou je mee willen doen, maar weet je niet zo goed wat en hoe. Laat je dan inspireren in deze (gratis) workshop, verzorgd door poëziedocent Miriam Janssen van De TalenTuin. Dinsdagavond 10 oktober 2023 van 19.30 - 21 uur, in het Kulturhus.

In deze workshop krijg je handvatten om op ideetjes te komen: waarover kan het allemaal gaan? En we bekijken wat een gedicht tot een gedicht maakt: moet het per se rijmen zoals 'Je bent zo blauw, ik hou van jou'? Wat kun je nog meer doen om het op een gedicht te laten lijken? Een gedicht, een rap, een liedje. Lang of kort, wel of niet rijmend: het kan allemaal.

Hier wat inspiratie van de leerlingen van groep 5 en 7 tijdens een kunstproject in Borne. In de poëzielessen bij Miriam schreven ze dit (het is een fragment):

Bente, groep 5

De waterdruppel is blauw

zo blauw als de rivier,

het is gewoon een spiegel…

Mats, groep 7

Ik zag een grote mooie vlinder

hij was blauw

en vloog langs mij heen

hij kwam terug

ik voelde dat hij iets wou zeggen…

Zo eenvoudig kan het zijn. Dus, jij kunt het misschien ook! Gewoon proberen. Je kunt altijd nog besluiten om het te laten bij de workshop en niets in te sturen. Op de poëzieavond van 30 november kom je dan gewoon luisteren naar wat anderen ervan gemaakt hebben.

Aanmelden kan tot 6 oktober, bij info@detalentuin.nl of 074 2666 204. De workshop is gratis. Als je er toch iets voor wil geven, is een vrije gift voor 'Borne doet poëzie' heel welkom - maar zeker niet verplicht. Gedicht insturen: tot 30 oktober, naar info@bornedoetpoezie. nl

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand juni

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter