Doe-tips

Borns Blauw Fietstocht (arrangement)

Geschreven door

Corine

Leestijd 1 minuten 376 x bekeken

Dit najaar kleurt Borne blauw; tal van organisaties, verenigingen, bedrijven en ondernemers geven dan hun eigen invulling aan het project ‘Borns Blauw’. Ook het Bussemakerhuis, het Cultureel Podium Bornse Synagoge en de Sortimentstuin de Kloostergaarde in Zenderen hebben dan een gezamenlijke inbreng in het project.

Deze partijen organiseren op drie middagen in september (dinsdag 12, donderdag 21 en zaterdag 30 september) een fietstocht waarbij de deelnemers diverse locaties bezoeken waar ‘blauw’ het centrale thema is in kunst, de natuur en andere creatieve of culturele activiteiten.

Het middagvullende programma begint om 11:30 uur met de fiets bij de Bornse Synagoge. Je maakt een niet al te lange toeristische route naar De Kloostergaarde waar je met elkaar gaat lunchen. Vervolgens krijg je dan een rondleiding door de sortimentstuin met een uitleg over welke planten de natuurlijke verfstoffen leverden voor de blauwdruk industrie. Vervolgens fietsen de deelnemers naar Oud Borne waar zij op diverse locaties de verrassende resultaten van andere deelnemers aan het project ‘Borns Blauw’ kunnen bekijken. De fietstocht eindigt bij het Bussemakerhuis met een kop koffie en de mogelijkheid om samen met de conservator de tentoonstelling ‘Blauw’ te bezichtigen. Het programma eindigt om 16:30 uur.

De kosten zijn 20 euro per persoon. Je kunt je tot uiterlijk 6 september aanmelden!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Special

Borns Blauw fietstocht

In het kader van het project Borns Blauw komen verschillende partners met een arrangement! Op drie verschillende data in september kan je meedoen met een fietstocht die je leidt langs Bussemakerhuis, Bornse Synagoge en de Sortimentstuin.

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Doneren aan de Mariakapel

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter