Doe-tips

Dichtwedstrijd Borns Blauw

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 284 x bekeken

In het kader van het project 'Borns Blauw' organiseert Borne Doet Poëzie een dichtwedstrijd. Schrijf een gedicht of rap over het thema BLAUW!

Borne doet Poezië organiseert in het kader van BORNS BLAUW een dichtwedstrijd over het thema BLAUW. Uit de inzendingen wordt een aantal gedichten geselecteerd die voorgedragen mogen worden op de Bornse Poëzieavond van donderdag 30 november 2023.

Als extra prijs worden er twee gedichten uitgekozen door de jury. Eén wordt op muziek gezet door Frank Droste, van de ander wordt een ‘plintposter’ gemaakt door beeldend kunstenaar Mirian Jacobs.

Meedoen kan als volgt (voorwaarden):

 • Inzenden kan tot 30 oktober 2023 naar bornedoetpoezie@gmail.com.
 • Het thema is ‘BLAUW’ en deelname is gratis.
 • Je gedicht bestaat maximaal uit 28 regels inclusief witregels, exclusief titel, lettertype Calibri light 11.
 • Bij voldoende aanmeldingen is er een poëzieworkshop van De Talentuin in het Kulturhus Borne op dinsdag 10 oktober van 19.30 – 21.00 uur. Je kunt je hiervoor inschrijven via info@detalentuin.nl. Deze workshop is gratis, een vrije gift voor ‘Borne doet Poëzie’ is welkom.
 • Uit de inzendingen wordt een aantal gedichten geselecteerd die voorgedragen (mogen) worden op de Bornse Poëzieavond van donderdag 30 november 2023.
 • Als extra prijs worden er twee gedichten uitgekozen door de jury. Eén wordt op muziek gezet door Frank Droste, van de ander wordt een ‘plintposter’ gemaakt door beeldend kunstenaar Mirian Jacobs.

De jury bestaat uit Monique Wilmer-Leegwater (dichter), Miriam Janssen (De Talentuin), Mirian Jacobs (Beeldend kunstenaar) en Frank Droste (Kulturhus).

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand december 2023

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Bijzonder lekkere adresjes!

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 5 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Leuke adresjes om woonaccessoires te shoppen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter