Heel Borne kleurt blauw! De partners van deze textiel biënnale hebben een mooi programma samengesteld. Laat je creatieve kant zien door het indienen van kunstwerken en/of gedichten, bekijk de blauwe bloemen in de Kloostergaarde en ook de jeugd gaat blauw bezig!

Borns Blauw in het wild!

Yes! We gaan weer met z'n allen werken aan een community art! Iedereen in gemeente Borne wordt uitgenodigd om een kunstwerk te maken waarin, de naam zegt het al, één of meer tinten blauw zijn verwerkt. Daarna worden ze 'wild gehangen' in het Koetshuisje! Wil jij ook mee doen? Bekijk dan meer informatie over Borns Blauw in het Wild!

Laatste verhalen over Borns Blauw

 1. Doe-tips

  Borns Blauw - Wildhangen!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  (gratis) Workshop ‘Blauwe gedichten’, voor alle leeftijden!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  Dichtwedstrijd Borns Blauw

  Geschreven door Corine
 4. Leestips!

  Jan bezocht tentoonstelling B.L.A.U.W!

  Geschreven door Corine

Blauwe planten & bloemen

KLOOSTERGAARDE - SORTIMENTSTUIN

Breng vooral even een bezoek aan de Kloostergaarde. In de sortimentstuin hebben ze al in april en mei de zaadjes geplant voor mooie (o.a. blauwe) verfplanten. Deze bloeien en groeien dus al volop! Later dit jaar zullen de verfplanten ook echt gebruikt worden om verf mee te maken. Ook is het in september tot en met november mogelijk om op afspraak een rondleiding te krijgen in de sortimentstuin. Binnenkort meer informatie hierover!

Borns Blauw evenementen

BasisLab: Project Blue Jeans

De hele maand augustus staat het BasisLab in teken van ”Project Blue Jeans”.

Hoe zit het met jouw jeans of spijkerjasje? Zit er een scheur in of vind je hem saai geworden? Kom dan in de maand augustus naar het BasisLab en pimp je jeans! Met onze plotter maak je de mooiste versieringen die erop gestreken worden. Met de borduurmachine borduur je de mooiste vormen en figuren in allerlei kleuren en met onze lasersnijder brand je allerlei figuren op de stof. Zo kunnen we laten zien dat je een gebruikt kledingstuk heel goed een 2e kans kunt geven. Beter voor je portemonnee en ook voor het milieu! Doe je mee? Tijdens onze BasisLabs in augustus is hier alle ruimte voor.

Jouw gepimpte creatie wordt vanaf Open Monumentendag op 9 september een maand lang tentoongesteld in de oude kerk in oud-Borne en maakt zo onderdeel uit van het kunstproject Borns Blauw.

Blauwe gedichten

In het kader van cultureel project Borns Blauw zal Stevine Groenen op zondag 12 november in de Oude Kerk haar gedichten ten gehore brengen in samenwerking met muzikanten Han Schokker en Marinka Wijnands.

Op deze zondagmiddag kan je luisteren naar Deep Blue gedichten & muziek, met uiteraard het thema blauw!

Borne doet Poëzie - Gedichtenwedstrijd

Borne doet Poëzie komt met een dichtwedstrijd voor alle inwoners van gemeente Borne. Het thema is vanzelfsprekend blauw. De jeugd van Borne wordt ook uitgenodigd mee te doen, het schrijven van een rapgedicht mag bijvoorbeeld ook!

Het indienen van jouw gedicht kan vanaf de opening op 9 september tot en met 30 oktober. oOp 30 november zal de jurering plaatsvinden.

Kunst in de Klas

Kunst in de Klas doet mee met Borns Blauw! En hoe: 11 groepen basisschool leerlingen hebben zich aangemeld voor het 'Meisje met de parel Pimpen' in blauwe tinten. In de herfstvakantie worden ze geëxposeerd in Kulturhus!