Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Een stukje geschiedenis

Blaadje

Het terrein van de Kloostergaarde werd heel lang geleden (zo rond 1890) gebruikt door de paters Karmelieten als sportveld. In tijden van de oorlog werd het zelfs tijdelijk door de Duitsers ingenomen en diende het als munitieplaats. De oude hekken langs de sortimentstuin doen ons nog aan deze tijd denken. Toen er in 1971 te weinig studenten waren om te sporten, werd het terrein overgenomen door het AOC (Middelbaar Agrarisch Onderwijs). Opleiding tuinbouw legde de sortimentstuin aan zoals wij die nu kunnen bewonderen, destijds met meer dan 1500 planten, heesters & bomen. Uiteindelijk verhuist het AOC naar Almelo en raakt de tuin in verval.

Ontwikkeling De Groene Poort

In 2007 koopt gemeente Borne, in het kader van de ontwikkeling van Buitengebied De Groene Poort de tuin. Vanaf toen is de tuin weer onderhouden, is hij in 2008 omgedoopt tot 'de Kloostergaarde' en is in 2009 verrijkt met theehuis de Karmeliet: hightea-en met een view. Of zoals we dat hier in het oosten zeggen: onmeunig hete thee zoep'n, taart vret'n en loer'n in de ruumte.