Borne Bloeit

Samenwerken aan een wilde bloementuin!

In het kader van Textiel Festival Twente komt het Koetshuis met een community-art project: maak je eigen textiele bloem of plant van je oude kleding/textiel (30 cm bij 30 cm, of 20cm bij 60 cm). Al deze bloemen & planten van textiel worden samengevoegd in één groot kunstwerk. Inleveren kan in september. Ze zullen dan van 21 september tot en met 21 december ergens in Borne (locatie volgt nog) worden tentoongesteld: als de natuur in rust gaat, zal onze tuin volop bloeien!

Lees hier alle verhalen over De Rode Draad

 1. De Rode Draad

  BorneBoeit over De Rode Draad

  Geschreven door Borns Textiel Collectief
 2. De Rode Draad

  Op pad met Gidsen Oud Borne!

  Geschreven door Corine
 3. De Rode Draad

  De Rode Draad route is te wandelen

  Geschreven door Corine
 4. De Rode Draad

  Tentoonstelling KEURSLIJF - Lijfgoed, Lingerie en Luxe in Museum Bussemakerhuis

  Geschreven door Borns Textiel Collectief

Fotomoment Familie Spanjaard

Geïnspireerd door de living statues tijdens het Beste van Borne, is Josje al hard aan de slag gegaan met iets heel leuks! Ze maakt op een stalen constructie de familie Spanjaard na. Met de juiste kleding uit die tijd, weersbestendig en zonder hoofd: loop je er langs kan je samen met je familie er achterstaan en jezelf laten fotograferen als familie Spanjaard. Gaaf hé?!

Foto's Opening (RTV Borne)

Gidsengroep Oud Borne

Met hun Spanjaard rondwandeling heeft de gidsengroep natuurlijk al bij uitstek een textiel rondwandeling. Loop eens mee met een gids en krijg nog meer te weten over ons textielverleden! Op het moment is het door corona nog even niet mogelijk om te wandelen met een gids, maar daar komt hopelijk snel verandering in! Houd onze site én die van hen goed in de gaten, dan weet je wanneer je wandelschoenen weer kan aantrekken.