Bruisend Borne. Of je het nou hebt over de leukste themakoopzondagen, een prachtig openluchttheater met waanzinnige evenementen of de old school dorps- en volksfeesten: in gemeente Borne is altijd wel iets te doen!
Geniet van de leuke evenementen

Borne is rijk aan fantastische evenementen. Tientallen vrijwilligers verdeeld over verschillende werkgroepen, commissies en besturen vullen de evenementenagenda van Borne behoorlijk. Naast dat er in en rondom het winkelcentrum vele activiteiten worden georganiseerd, is Hertme sterk vertegenwoordigd met alles wat in hun openluchttheater plaatsvindt: leuke theater- en muziekvoorstellingen, maar natuurlijk ook de bekende Metropool Open Air concerten. Zo nu en dan zijn de klanken van Blôf, Snelle en Racoon te horen voor de 2200 mensen in het theater, maar stiekem kan (als de wind goed staat) een heel deel van Borne en Zenderen ook meegenieten!

Evenementenkalender 2024

In deze kalender vind je alle grote evenementen Borne, Hertme & Zenderen in een handig overzicht. De kalender wordt regelmatig geüpdatet.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-01-2024.

Download Evenementenkalender

Lees alles over evenementen in gemeente Borne

 1. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand november

  geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand oktober

  geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand september

  geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 3 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  geschreven door Corine
 5. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand augustus

  geschreven door Corine
 6. Doe-tips

  Zomerrondleidingen Oud Borne 2023 starten weer!

  geschreven door Corine
 7. Verhalen uit Borne

  Borne was bruisend in 2022 (VIDEO!)

  geschreven door Corine
 8. Bruisend Borne

  Kerstmis in Oud Borne

  geschreven door Corine

Bekijk hier onze agenda

In Borne is het gezellig winkelen

(Thema) Koopzondagen

Koopzondagen in het winkelcentrum van Borne zijn altijd een feestje om te bezoeken. Naast dat vele winkeliers de deuren opengooien en de blauwe loper uitleggen, gieten we het graag in een Borns tintje. Inmiddels zijn de kerstkoopzondagen, Halloweenkoopzondag, het Mode & Lifestyle event in september en Borne op z'n Best grote regionale trekkers.

Bekijk hier alle data van de koopzondagen >

Melbuul'ndagen

Vijf dagen bruisend Borne! Het laatste volle weekend van augustus staat altijd in het teken van talloze activiteiten en gezelligheid. Tijdens deze 5 dagen vieren we van oorsprong de oogst. Tegenwoordig geniet je dagenlang van straatartiesten, de gevarieerde kramen van de braderie, Borne Culinair, het kidsevent, energieke bands in de avond en nog veel meer! Tijdens dit weekend wordt er ook hard gezweet door deelnemers van de Run Bike Run en de Ronde van Borne (wielerronde).

Ontdek alles over de Melbuul'ndagen >

Tradities & Cultuur

Hier in gemeente Borne vind je nog trouw de viering van Twentse tradities. Kijk bijvoorbeeld naar de Pinksterbruidjes: doordat de traditie in Borne zo levendig wordt gehouden staan ze daarom op de prestigieuze erfgoedlijst van Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. Dat is nogal wat hé? En laten we ons Paasvuur & Palmpasenoptocht niet vergeten. Stuk voor stuk een ode aan folklore.

Lees meer over ons bijzondere erfgoed >

Openluchttheater Hertme

Het Openluchttheater Hertme staat bekend om zijn bijzondere middeleeuse decor (je gaat echt even terug in de tijd!), de groene omgeving waarin het is gelegen en het brede programma voor jong en oud. Jaarlijks komende tienduizende bezoekers af op evenementen zoals verschillende ensembles, concerten van bekende artiesten of bijvoorbeeld de Passiespelen. Ook in het pas gerestaureerde Spookhoes komt een steeds breder aanbod.

Meer over openluchttheater Hertme >