Doe-tips

Valentijnsdag in Borne

Geschreven door

Corine

Leestijd 4 minuten 1506 x bekeken

Borne, dorp vol liefde! En het hart van Twente klopt nog net iets harder op 14 februari: Valentijnsdag. De één noemt het commercie, de andere gewoon een dag om even bij de liefde stil te staan: liefde verspreiden en jezelf wat extra liefde gunnen is altijd van harte welkom. Daarom hebben wij wat leuke tips voor jou!

Uit onderzoek van Perfectwedding.nl is gebleken dat Borne de meest romantische gemeente van Overijssel is. Op basis van verschillende onderdelen komt Borne het beste uit de test! Denk daarbij aan het doen van een romantisch gebaar (aantal bloemisten per 10.000 inwoners, maar ook bijvoorbeeld het aantal chocolatiers per 10.000 inwoners), romantische date mogelijkheden (afstand tot een date locatie, aantal restaurants per 10.000 inwoners), romantische omgeving (nabijheid van openbaar groen bijvoorbeeld!) maar ook op basis van het aantal huwelijken & scheidingen. Uit deze optelsom blijkt dat Borne de meest romantische gemeente van Overijssel is.

Kijk wij wisten dat natuurlijk allang! We hebben heel veel sfeervolle restaurants voor een romantische etentje, de mogelijkheden om samen met je geliefde een heel stuk in de natuur te wandelen, maar ook een perfect centrum om de leukste cadeautjes en liefste gebaren te kopen. En dat onze inwoners en buren romantisch gezind zijn, zagen we wel toen de Hap & Hartstochten binnen no-time waren uitverkocht. Liefdevol volkje dus, die Bornenaren! Wij hebben daarom speciaal voor Valentijnsdag wat tips voor je op een rijtje gezet. Vier de liefde in Borne!

Je bent niet gewoon, je bent buitengewoon!

Voor de vinder
Voor de vinder

Als je in de week van Valentijnsdag in het dorp loopt, kijk je dan wel even goed om je heen? Soms zit een lief gebaar in een klein hoekje! Als je de gelukkige vinder bent, vergeet vooral niet even het kaartje om te draaien. Op de achterkant staat namelijk een compliment. Van ons, voor jou!

Valentijnsdiner in Borne

Wat fijn! Dit jaar valt Valentijn op een woensdag, dus een prima dag voor een speciaal Valentijnsdiner. Ook bij Dorset spelen ze op 14 februari voor Cupido! Hun valentijnsdiner is sowieso een schot in de roos. Bij binnenkomst lekkere bubbels, een romantisch versierde tafel, een 5 gangen verrassingsmenu inclusief wijn, drankjes of alcoholvrije cocktail, koffie of thee met huisgemaakte snoeperijen én ook og eens heerlijk Dorset bitterkoekjes voor thuis. Een heel uitgebreid diner dus! Reserveren kan via de website van Dorset.

Valentijn bij Dorset
Valentijn bij Dorset

Iedereen kent de scene wel van Lady en de Vagebond: het delen van een bordje spaghetti! Op naar Italiaans restaurant Al Capone voor een bord spaghetti dus. Of kies voor een shared dinner en geniet samen van de Italiaanse smaken!

Shared dinner in Zenderen
Shared dinner in Zenderen

3-gangen lang genieten

Bij Hotel Restaurant Jachtlust geniet je op Valentijnsdag van een heerlijk 3-gangen keuze diner. Jullie worden samen ontvangen met een glaasje bubbels (Kir Royal), hebben daarna keuze tussen tomatensoep of bospaddenstoelensoep als voorgerecht, een grillspies of pietermanfilet als hoofdgerecht en als nagerecht wordt er een Valentijns crème brûlée geserveerd. Dit alles voor mij €34,50 per persoon!

Menu voor Valentijn bij Jachtlust
Menu voor Valentijn bij Jachtlust

Zeg het met chocola

Zeg het met chocola! En hoe kan dat nou beter dan met bonbons van onze eigen chocolatier in Borne: ZEUT? Koop hartjes met teksten als 'Ik bun gek met oe' of bonbons in alle soorten smaken en doe daarna samen een proeftest. Welke smaak is het lekkerst?

ZEUT
ZEUT

Wat is liefde toch zeut
Wat is liefde toch zeut

Winkelen

Er zijn nog duizenden andere mogelijkheden om je liefde te verrassen. Een handgeschreven kaart, een prachtige bos bloemen, de enige echte Bornse Cadeaupas, wat lekkere wijn en nootjes voor een gezellige borrel samen, een leuk bordspel, misschien een lekker geurtje, of wat dacht je van een nieuw romantisch lingeriesetje? Is dit je toch allemaal te commercieel? Vergeet dan niet: een compliment geven is gratis en altijd leuk. Liefde verspreiden kan elke dag, ook na of vóór 14 februari!

Misschien een mooi lingeriesetje?
Misschien een mooi lingeriesetje?

Single

En mocht je nou single zijn en deze hele dag een aanfluiting vinden, gun je zelf dan gewoon wat extra liefde. Boek die lekkere massage of gezichtsbehandeling gewoon omdat het kan, of koop dat ene item waar je al zo lang naar kijkt. Misschien een zilveren armband, nieuwe outfit of item voor in huis. Gun jezelf Valentijnsdag gewoon wat extra liefde!

Borne, dorp vol liefde!

Mis je nog leuke initiatieven van ondernemers? Laat het ons dan vooral weten via info@visitborne.nl. Dan werken wij snel de lijst bij!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 8 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Speciale expositie Bornse Kunstenaars in Koetshuis

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De 12 leukste evenementen in Borne in de maand juli

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Het Kop Event 2024 op 6 juli

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter