Restaurant Het Seminar

Puur, natuurlijk en lekker eten: dat is de nieuwe smaakervaring bij Het Seminar! Genieten van gerechten van het beste wat de natuur en het seizoen te bieden heeft, staat hier voorop. Ze werken dan ook met dagverse producten, veelal uit eigen tuin.

Aan de rand van Zenderen vind je restaurant Het Seminar, gevestigd in een voormalig klooster. Met pure, natuurlijk ingerediënten uit eigen tuin en aandacht voor duurzaamheid proef je de streek en geniet je van echte ambacht. Het resultaat is een menukaart met gerechten die elk een verhaal vertellen: van hoe het begint in de tuin & boerderij en uiteindelijk eindigt op je bord. Van grond tot mond!

Uniek dineren in het Seminar

Wees welkom bij het Seminar van woensdag tot en met zaterdag voor een ongedwongen diner in het restaurant. Het Seminar zelf bestaat al meer dan 20 jaar, maar sinds de tweede helft van 2023 hebben ze een nieuw team, een nieuwe kaart én een nieuw concept.

Alleen het pand is al een eyecatcher! Aan de binnenkant is de rijke historie nog duidelijk zichtbaar, verweven in moderniteiten. In een ongedwongen sfeer, maar met de etiquette in hun achterhoofd serveren ze het diner in een chique uitstraling. De gerechten zijn puur én eerlijk, waardoor de gast altijd ziet wat hij of zij eet. Met het concept 'Van Grond tot Mond' onderscheiden zij zichzelf van andere restaurants in de buurt. Bij Het Seminar streven ze naar zelfvoorzienendheid, wat wil zeggen dat zij duurzaam te werk gaan met hun producten. Zo telen ze hun eigen groenten en brengen ze hun eigen runderen & varkens groot. Uiteindelijk worden zij volledig gebruikt in het menu. Met een continue drive om elke dag nóg beter te doen dan de vorige, zorgen ze voor de beste kwaliteit omtrent gerechten, wijn én gastheerschap.

Mensen die oprecht genieten van onze gastvrijheid en gerechten, worden wij erg blij van, dit maakt ons werk het waard.

Team van Seminar

Bij Het Seminar werken ze met een klein, enthousiast en gepassioneerd team. Allemaal jonge mensen die werken vanuit passie! Passie voor gastvrijheid, passie voor koken en passie voor het gehele plaatje: mensen compleet ontzorgen en ze een fijne avond laten beleven die ze zich nog lang zullen herinneren. Daarbij komt dat ze enthousiaste reacties van gasten ontvangen in het eerste halfjaar dat ze bezig zijn, waardoor ze nog meer energie krijgen.

Het bedrijf biedt enorm veel mooie mogelijkheden, helemaal omdat er meer bedrijven vallen onder de noemer van 'Het Ideaal' (het overkoepelende bedrijf). Ze zullen blijven streven naar volledig zelfvoorzienend koken en zijn altijd bezig met ontwikkelen van nieuwe plannen, zoals events en thema diners. Tot slot kijkt het team uit naar de toekomstige opening van de Kapel binnen het Seminar!

Wist-je-dat.... Het Seminar in 2023 een groene Michelin ster heeft ontvangen?

Wil je weten wat een groene Michelin ster precies inhoudt? Kijk dan op de website van Michelin!

Vergaderen

Op zoek naar een unieke vergaderlocatie? Kom dan eens vergaderen in het oude gymnasium van de Paters Karmelieten. Het oude gymnasium van de Paters Karmelieten in Zenderen is allesbehalve een doorsnee vergaderaccommodatie. Dit unieke gebouw heeft zijn oude, historische elementen behouden, maar heeft ook de beschikking over de modernste technieken in de vergaderzalen. Ze beschikken hier over 6 multifunctionele zalen zijn geschikt voor alle soorten zakelijke bijeenkomsten en beschikken over veel daglicht, airco en gratis Wi-Fi.

In de middag kan je genieten van heerlijke vergaderlunches die ze vanuit Het Seminar verzorgen voor de zakelijke gasten in het Gymnasium.

Of bekijk de website www.hetseminar.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 17:00 - 22:00
donderdag 17:00 - 22:00
vrijdag 17:00 - 22:00
zaterdag 17:00 - 22:00
zondag gesloten

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter