Step One Sportschoenen Adviescentrum

Menig sportliefhebber kent deze zaak: Sportschoenenadviescentrum Step One. Step One staat voor kennis, advies en kwaliteit op gebied van hardlopen, wandelen, survival en triatlon. Middels professionele loopanalyses meten ze de juiste schoen aan voor elke voet, voor elk doel!

Sinds 1993 is Han Vaalt al eigenaar van Step One. In deze zaak zijn ze specialist in het aanmeten van hardloopschoenen die passen bij jouw voettype, loopstijl en loopwensen. Daarnaast zijn ze actief in sport-podologie, het aanmeten van steunzolen of plaatsen van aanpassingen in sportschoenen. Ook hangt er in de winkel meer dan genoeg hardloop- en triatlon kleding en in het bijzonder ook wetsuits voor de zwem- en triatlonsport.

Op afspraak

In een zaak als deze werken ze bij voorkeur op afspraak: zo kunnen ze voldoende tijd nemen voor het aanmeten van de schoenen. Naast het aanmeten van de schoenen luisteren ze goed naar jou als klant en gaan ze samen met jou op zoek naar een oplossing voor jouw (eventuele) klachten. Met de loopanalyses en het onderzoek naar de voet en loopstijl, kunnen ze bepalen welke schoen het beste bij je past.

In het team van Han werken onder andere een podoloog, een podotherapeut in opleiding en 5 voet- en schoendeskundigen voor het aanmeten van schoeisel. Een groot team dus! En dat was wel anders. In de jaren 80 was Han namelijk nog een marktkoopman. Zijn zoveelste knieoperatie, dwong hem helaas te stoppen op de markt en daardoor lag een winkel voor de hand. Hij ging zich pas echt specialiseren toen duidelijk werd dat zijn knieklachten (en hiermee de 7 knieoperaties), mogelijk goed verholpen hadden kunnen worden door destijds te gaan sporten op passend sportschoeisel! Dat was hem toen onbekend en met de kennis die hij op deed, besloot hij andere mensen te helpen. De allround sportzaak veranderde daarmee in een speciaalzaak met een hele grote regio functie.

Blessurevrij

Waar ze echt vrolijk van worden? Van klanten die ze door middel van het juiste schoeisel van langslepende blessures hebben af geholpen! Han en z’n team genieten ervan om mensen blessurevrij te kunnen laten sporten, als ze klanten blij te maken met hun nieuwe schoenen en als ze mensen mogen begeleiden die informatie wensen over sporten. Leuk weetje: alle medewerkers zijn zelf ook actieve sporters en begrijpen de klant daarom nog beter! Er komen dan ook graag sporters binnenwandelen die actief zijn op verschillende disciplines, denk aan: atletiek, baanatleten, lange afstandslopers, triatleten, trailrunners, snelwandelaars en schaatsers.

En naast dit alles geven ze ook nog looptraining en hebben ze diverse loopgroepen. Ze zitten niet veel stil dus, misschien alleen even om de veters te strikken van hun goed passende sportschoeisel.

Of bekijk de website www.steponeborne.nl/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:05 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter