De Koffiekaravaan

Sinds 2017 houden John & Irene al halt op perron van Borne. Heerlijke koffiebonen, coffee-to-go, ovenverse broodjes & dagverse maaltijden haal je hier op!

Aan de Parellelweg 2 in Borne (recht tegenover het station) vind je sinds een jaar of vijf De Koffiekaravaan. Daar haal je, zoals de naam al zegt, de allerlekkerste koffie! Hun specialisatie is dan ook het branden van hun eigen koffie. En wat best wel uniek is, is dat de koffiebrander gewoon in de zaak staat. Mensen kunnen dus het proces van koffie branden gewoon bekijken als ze in de winkel zijn! Er gaat natuurlijk niets boven de geur van een vers kopje koffie. In de winkel vindt je naast koffie(bonen), ook koffiemachines, ovenverse broodjes, lekkernijen voor onderweg en hun versgekookte daghappen. Huisgemaakt en met een eigen twist!

Leuk weetje

In 2015 stond het pand bij het station leeg en leek het John leuk om daar een koffiebranderij te beginnen, waar mensen tegelijkertijd ook terecht konden voor versgekookte daghappen. Irene was niet gelijk overtuigd, dus lieten ze in 2015 deze kans aan zich voorbij gaan. John kon z'n koffiebranderij nog niet loslaten, ging aan de slag en knutselde samen met zijn moeder een mobiele koffiebranderij op een aanhangwagen en besloten er mee op de markt te gaan staan! Hier komt dan ook de naam De Koffiekaravaan vandaan. Pas toen het pand op het station opnieuw leeg kwam te staan, waren de kriebels er opnieuw en deze keer ging ook Irene overstag! Beiden hielden ze hun baan ernaast, maar inmiddels is Irene uit de zorg en draaien ze leuk op het station. De markten & braderiën konden ze nog niet loslaten, dus inmiddels hebben ze een tuktuk gekocht en zijn ze best vaak te vinden bij markten, braderieën, evenementen, maar zijn ze ook te boeken voor openingen, bruiloften en andere feesten & partijen.

Het team van De Koffiekaravaan

John en Irene zijn eigenaren, Indra zwaait de scepter in de keuken, Babette en Femke rennen zich de benen onder hun kont vandaan en het allerhardst loopt Leonie, hun bijzondere medewerker die vanuit Stichting Philadelphia bij hun werkt. En dat is nou precies de reden waarom ze doen wat ze doen: doordat John z'n droom en z'n passie heeft gevolgd, staat er een mooie zaak en zorgt de gezelligheid ervoor (Babette, Femke, Leonie en Irene zijn echte mensenmensen en gek op gezelligheid!) dat het zo'n leuke plek is geworden!

Vers & servicegericht

Één ding is zeker: voor veel mensen zijn de verse bakjes koffie van De Koffiekaravaan onmisbaar. Je proeft écht de smaak van de verse bonen. Daarnaast verkopen ze ook koffiemachines en leveren daarbij goede service; John stelt ‘m in zodat je zeker weet dat je het beste uit je boon haalt en mocht er onverhoopt wat mee zijn, dan bieden ze persoonlijke service, regelen het opsturen en verstrekken een leentoestel.

Toeristisch informatiepunt

Ze vervullen bij De Koffiekaravaan ook het gastheerschap van Borne, want je kan hier terecht voor wat extra informatie als bezoeker of toerist. Ideaal voor als je aankomt met de trein op station Borne, als je je auto gratis parkeert bij de P+R (én zonder parkeerkaart) of als je bijvoorbeeld hier start met je fietsroute vanaf de TOP-locatie Borne. Bij de Koffiekaravaan vind je o.a. de Ontdek Borne folder, de evenementenagenda, Recreatiekrant Twente en Typisch Twente. Neem meteen een lekkere coffee to go of een ijsje mee voor onderweg!

Met koffie van hun bekende kwaliteit, ovenverse broodjes en andere lekkernijen staan ze de hele dag voor je klaar. Een traktatie voor in de trein, onderweg naar je werk of visite op locatie in Borne, of voor tijdens je wandeling of fietstocht door ons mooie gebied: je kunt hier voor alles terecht.

Openingstijden

maandag 07:00 - 12:00
dinsdag 07:00 - 19:00
woensdag 07:00 - 19:00
donderdag 07:00 - 19:00
vrijdag 07:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag 08:00 - 13:30

contactinformatie

 

Parrallelweg 2
7622XR Borne

074-7853971 / 06-53634764

voorzieningen

Ligging
  • Bij het station
Faciliteiten
  • Afhalen

Tip je vrienden

facebook twitter