Eten & Drinken

Ontbijten in Borne en Hertme

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 1047 x bekeken

Of je nou hier op vakantie bent, op bezoek of als je hier woont: het is altijd een goed idee om lekker buiten de deur te ontbijten. Een goed én gevuld begin is het halve werk! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Eet smakelijk!

Ontbijten bij Hotel Restaurant Jachtlust

Ook als je niet in Hotel Jachtlust overnacht, ben je gewoon van harte welkom om gebruik te maken van het uitgebreide ontbijtbuffet. Voor €16,50 geniet je hier van verse afgebakken broodjes, croissants, roerei, Twentse krentewegge, yoghurt, beschuitjes en nog veel meer! En je weet wat ze zeggen hé? Ontbijten als een keizer! Met zo'n heerlijk buffet gaat dit sowieso lukken. Kopje koffie erbij en je bent weer helemaal klaar voor een nieuwe (werk)dag!

Jachtlust
Jachtlust

Café de Ster

De toppers van de Ster staan al vanaf 09:00 voor iedereen klaar! Bij de Ster kan je genieten van een lekkere high-tea (wel even reserveren), broodjes en gebakjes zoals scones met clotted cream en Twentse krentenwegge. Of wat dacht je van de maandspecials? Elke maand een ander lekker gebakje! En zeg nou zelf, taart als ontbijt is toch gewoon een heel goed idee?

Plate bij Bakkerij van Otten
Plate bij Bakkerij van Otten

Bakkerij van Otten

Vanaf 09:00 uur kan je bij Bakkerij van Otten genieten van een goed vullend ontbijtje! Je kan een hele plate bestellen compleet met zoet & hartig beleg, ei, lekkere verse croissants & broodjes, maar de kleine eter kan ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen een saucijzenbroodje of een croissantje. Hmmm, klinkt goed toch?

't Hedevelds Bio Ei

Bij Hedevelds Bio ei koop je naast lekkere verse eitjes inmiddels een heleboel lekkere (Twentse) streekproducten, maar ken je het concept "bak-oe-een-ei" al? In het rustpunt is het mogelijk om je eigen ei te bakken! Ideaal als ontbijt dus. Pak 2 eieren, ham, 2 boterhammen, maak je zelf een gebakken ei klaar en eet deze lekker binnen of buiten (met uitzicht op de scharrelende kippen!) op. Kopje koffie erbij en je begint je dag ontzettend goed!

Kippen bij 'T Hedevels Bio Ei
Kippen bij 'T Hedevels Bio Ei

Ontbijten in het groen

Ook leuk: koop lekkere broodjes bij de bakker (bijvoorbeeld bij Nollen, van Otten, Steggink of Alink), beleg bij Zuivelhoeve en een lekker verse jus (geperst bij Albert Heijn of de Plus) en stop het allemaal in je picknickmand! Ga vervolgens op pad richting ons mooie buitengebied. Plof neer op één van de bankjes en kijk, terwijl je je ontbijt nuttigt, lekker om je heen en laat al het groen op je inwerken. Gebruik al je zintuigen goed, want na te ontspannen in de natuur kan je je beter concentreren, wordt je creatiever en wordt je humeur kalmer! Zo start je de dag met een volle buik én een ontspannen staat: brandstof voor lichaam en geest dus. Zorg wel dat je de picknick plek netjes achterlaat en neem je afval mee naar huis, zo kunnen we allemaal blijven genieten van de natuur.

Uitzicht bij het Watermachientje
Uitzicht bij het Watermachientje

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 8 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Speciale expositie Bornse Kunstenaars in Koetshuis

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De 12 leukste evenementen in Borne in de maand juli

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Het Kop Event 2024 op 6 juli

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter