Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Natuurvriendenhuis Krikkenhaar

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Tussen coulissen van houtwallen en essen ligt in het Twentse landschap natuurvriendenhuis Krikkenhaar. Een prachtige plek met volop ruimte om actief te zijn maar ook om heerlijk te ontspannen.

Natuurvriendenhuis Krikkenhaar

Het huis ligt op een beschutte zandrug (haar) met een bos van 4 hectare. Krikkenhaar heeft voor elk wat wils. Alleen gaanden, stellen, gezinnen en kleine groepen kunnen goed terecht bij Krikkenhaar. U kunt heerlijk genieten van de prachtige omgeving en de rust die het Twentse landschap te bieden heeft. Zo is het goed toeven in de zonnige serre en in de intieme kleine zaal. De grote zaal is erg geschikt voor grotere gezelschappen. Buiten is een speeltuintje met een zandbak, een volleybalveld en een kleine kampvuurplek. Naast het natuurvriendenhuis zijn er op het terrein van Krikkenhaar ook twee vakantiehuisjes, die verhuurd worden. In en om het huis komt u onze andere gasten tegen. We nodigen u graag uit om te komen genieten van al het moois dat Twente te bieden heeft in natuurvriendenhuis. Een plek om te ontmoeten!

Groepsaccommodatie

Ons natuurvriendenhuis is uitermate geschikt voor groepen. De accommodatie is groot en voorzien van alle gemakken voor grotere gezelschappen. In de ruime keuken kunt u gezellig met elkaar koken.

Vakantiehuisjes

Op het terrein staan twee vakantiehuisjes. “’t Krikske” is een geheel uit hout opgetrokken huisje voor 6 persoenen. “Op den Haar” is een kleiner huisje, geschikt voor 4 personen. Wilt u iets meer privacy dan is een verblijf in één van deze huisjes wellicht een mogelijkheid voor u.

Zaalhuur en dagverblijf

Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor een workshop of vergadering? Ook dan kunt u terecht in het natuurvriendenhuis Krikkenhaar. De groepsruimte van het huis is per dagdeel te reserveren. Het is een prachtige, grote ruimte, waar u in alle rust kunt vergaderen of cursisten ontvangen.

Boekingen via 088-0990984

Omgeving

Rond natuurvriendenhuis Krikkenhaar kunt u mooie tochten maken door het boerenland van Twente met de prachtige landgoederen Twickel en het Weldam. Ontdek dit onbekende stukje Nederland met gezellige dorpjes in de omgeving, zoals Delden met zijn zouthuisjes(zoutwinning) en het kunstenaarsdorp Ootmarsum. Ook Almelo, Hengelo en Enschede zijn een bezoek waard. Krikkenhaar ligt in de buurt van het Overijssels Havezatenpad, een meerdaagse wandelroute van Oldenzaal naar Steenwijk. Het natuurvriendenhuis ligt bij knooppunt 62 van het Twents fietsnetwerk. Faciliteiten natuurvriendenhuis Krikkenhaar . 18 kamers, 50 bedden . Receptie met info over Twentse natuur & cultuur . Knusse serre en kleine huiskamer . Groepsruimte (met Wifi) . Keuken, met kookgerei en servies, gedeeld gebruik . Wasmachine en wasdroger . Speelvoorzieningen binnen en buiten . Kampvuurplaats . Rolstoeltoegankelijk . Openbaar vervoer en winkels op 4 km . Zwembad op 6 km

Openingstijden

Bij te geringe bezetting in januari en februari kan het huis gesloten zijn.


voorzieningen

Ligging
  • Bij het bos
  • Landelijk gelegen
Faciliteiten
  • Terras
Voorzieningen
  • Gratis Wifi
Toegankelijkheid
  • Aangepaste badkamer

Tip je vrienden

facebook twitter