Landgoed de Lavei

Het landgoed bestaat uit het schitterende appartement PLUS GRAND LUXE en de schitterende suites GRAND LUXE.

Aan de weg van Zenderen naar Albergen bij de nabij gelegen steden Almelo en Hengelo, ligt enigszins verscholen achter een oud eikenbos Landgoed De Lavei. Het is een eeuwenoud erf dat sinds 1825 in eigendom is van de Familie Meulenbroek-Solen. De geschiedenis van het Landgoed gaat terug tot de 13e eeuw (1273). Naast de agrarische functie die het erf kent, waren er door de eeuwen heen tal van nevenactiviteiten.

De boerderij is van grote cultuurhistorische waarde voor de omgeving. Het haventje bij de boerderij had een functie voor de plaatselijke visserij en turfhandel. Eveneens was er een blekerij. Daarnaast diende het voorhuis in de 19e eeuw als les- en slaapruimte voor priesterstudenten van het rooms-katholieke Karmelietenklooster van de Broeders van Onze Lieve Vrouw kerk te Zenderen om vervolgens uitgezonden te worden als missionaris naar o.a. Braziliƫ.

Christel & Robert Meulenbroek, beiden geboren op deze plek, zijn op 17-jarige leeftijd vertrokken en op pad gegaan. Nu zijn ze weer thuis om de schoonheid van de plek te delen met mensen die op zoek zijn naar rust en stilte in de natuur...

Of bekijk de website www.landgoeddelavei.nl

contactinformatie

voorzieningen

Ligging
  • Bij het bos
  • Landelijk gelegen

prijzen

gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter