Bed en Breakfast

Of je nu midden in het centrum wil overnachten, of lekker in het groen: er is in Borne, Hertme & Zenderen altijd wel een Bed and Breakfast te vinden die je fijn lijkt. Zoals echte gastvrije Tukkers betaamd, ontvangen de eigenaren je met open armen!

Fijn overnachten in gemeente Borne

Midden in het groen

Ontwaken in het groen. En het enige wat je hoort zijn fluitende vogels en af en toe een tractor. Wakker worden in ons buitengebied geeft meteen een zen-gevoel. Lekker even helemaal niks. Slow-living, het maakt niet uit hoe je het noemt. Gewoon genieten van de rust! Aangezien Borne het geografische hart van Twente is, zijn we ook een belangrijk knooppunt voor vele wandel- en fietsroutes. Vanuit je B&B ben je altijd dichtbij een knooppunt en kan je gemakkelijk je weg verder vervolgen! Het ideale startpunt om Twente verder te ontdekken dus.

In het bruisende centrum

Ben je liever midden in het bruisende centrum dan heb je in Borne ook genoeg keus. Op steenworp afstand van de winkelstraatjes, midden in het mooie beschermde dorpsgezicht Oud Borne, staan er bedden voor je klaar. Met de imposante Oude Kerk bijna in je achtertuin is er genoeg te kijken. Struin lekker het dorp in, drink een borrel op het terras en ga zitten voor een heerlijke lunch of diner. Sluit af met een bezoek aan het Kulturhus, waar vaak interessante filmhuis films te zien zijn, je mee kan luisteren tijdens het muziekcafé of een voorstelling in het theater bezoekt. 'S avonds hoef je nog maar een paar stappen te zetten en voor je het weet heb je je bed bereikt. Lekker dicht bij alles in de buurt, puur gemak!

Ontbijt uit de streek

Veel van de gastvrije eigenaren voorzien je van een heerlijk ontbijtje en zorgen dat het je nergens aan ontbreekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse broodjes van de lokale bakker, een plakje Twentse krentenwegge of eieren uit de buurt? Zo proef je de smaak van de plek waar je logeert. Maakt het cirkeltje weer helemaal rond!

Een dagje uit

Met die gastvrijheid in Twente zit het wel goed. Daarom is het leuk om, nadat je alles van Borne, Hertme & Zenderen hebt gezien, er op uit te gaan in de regio! Ga een dagje winkelen in Enschede, bezoek de kastelen in Diepenheim en Delden, of ga op avontuur in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Het leuke is: alles is binnen zo'n 20 minuten (met de auto) te bereiken! Als je het hebt over het ideale vertrekpunt, kan je dus het beste hier in Borne overnachten.

Culinair

Als je elk restaurant hier in Borne, Hertme & Zenderen wil proberen mag je wel meer dan 2 weken boeken. Van culinaire hoogstandjes tot een lekkere daghap: het is hier allemaal te vinden. Wat dacht je van een diner bij Groene Michelinsterrestaurant Het Seminar? Of een chique avond bij Dorset? En ook KIR Diner is in de weide omgeving een echte publiekstrekker. Reserveren is dan vaak ook handig! Ook voor liefhebbers van de klassieke Mexicaanse, Chinese, Japanse, Nederlands, Libanese, Italiaanse en/of Franse keuken is er genoeg keus. Trakteer jezelf op een culinaire avond in Borne!