Camping in Borne

Kom lekker tot rust, midden in het groen. In kerkdorp Hertme vind je een rustige mini-camping en een camperplaats (gelegen in een prachtige boomgaard). Hier hoef je even helemaal niets, behalve ontspannen en opladen!

Camping en camperplaats

In alle rust van het bruisende dorpsgevoel genieten: dat kan hier in Borne. In het nabijgelegen kerkdorp Hertme kan je overnachten op een rustige camping en camperplaats. Op de camping in Borne kom je helemaal tot rust. Terwijl je hier overnacht geniet je dagenlang van de stilte. De rustige en groene omgeving, landerijen, bossen, het coulisselandschap: met je fotocamera blijf je maar foto’s maken van dit prachtige stukje van Twente. Het is daarnaast ook écht een walhalla voor de wandelaar en fietser door het uitgebreide routenetwerk.

Trek jezelf terug in je tent, caravan of camper en maak een maaltijd van verse streekproducten die binnen wandelbereik te koop zijn. Of ga lekker uiteten in Borne, Hertme of Zenderen. Met zoveel restaurants en horeca is er altijd wel één die er aanspreekt! Na een lange wandeling of fietstocht in Borne en omgeving neem je op de mini-camping plaats op jouw stoel, doet de beentjes omhoog en slaakt een zucht van verlichting. Hier in Borne, het kloppende hart van Twente, hoef je even helemaal niets. Gewoon even zijn, frisse lucht opsnuiven en de gedachten weer op een rij krijgen. Even minder mensen, meer rust. In de ochtend vroeg opstaan en de zon op zien komen tijdens een wandeling óf lekker lang uitslapen, maar net wat voor jou vakantie is. Een week of weekendje in Borne kamperen zou iedereen moeten doen!

Met de camper op pad? Zet je camper dan neer in een boomgaard in Hertme. Op dit knusse plekje heb je alles voor handen: streekproducten, wandel- en fietsroutes, verse melk die je kan tappen, de Bornse Beek (wat dacht je van een kanotochtje?) en ook een flinke dosis rust. Luister naar de fluitende vogels, de wind die de bladeren laat ritselen en met een beetje geluk spot je zelfs nog een ree.

Geen massa

In Borne kan je dus kamperen, maar vind je geen grote bungalowparken en massatoerisme. Het is hier allemaal lekker kleinschalig. Geen kinderanimatie, wel rust. Geen grote attractieparken, maar wel heerlijke rustgevende natuur. Wel een gezellig winkelcentrum op fietsafstand, net als kwalitatief goede horeca en lekkere streekproducten. Het beste van twee werelden!