Fietsen

In Zenderen zit een TOP-locatie, ook wel beter bekend als een belangrijk knooppunt/overstappunt in het fietsnetwerk van Twente. Knooppunt Hoevelaken is er niets bij, echt niet. Als je alle fietsroutes aan elkaar knoopt, kan je in totaal 2500 kilometer fietsen. Dat is je misschien net een kilometer of 20 teveel.. in dat geval: je kan hem zelf samenstellen via de tool van Visit Twente óf je gebruikt een bestaande route zoals hieronder. Allemaal even mooi.

 1. Liesje22 in Midden Twente

  53,3 km

  3:33

 2. Oranjefietsroute Borne - Delden

  14,3 km

  0:57

 3. Oranjefietsroute Oldenzaal - Borne

  21,6 km

  1:26

 4. Rondje Borne - fietsen

  24,1 km

  1:36

Fietsen door het kloppende hart van Twente

"Trap 'm maar an''

Fietsen in Twente is een beleving opzich. Ga voor een themaroute, of stel je eigen route samen. Stap af voor een korte wandeling, plof neer bij een rustpunt en koop onderweg eieren bij een lokale boer. Op ieder knooppunt vind je een paneel met informatie over de specifieke route die daar start. Je komt ook gecombineerde knooppunten tegen. We leggen je hier graag uit hoe dat werkt.

Je kan in Borne, Hertme en Zenderen urenlang rondfietsen en nieuwe plekjes ontdekken. We zijn natuurlijk heel fietsminded, aangezien we de eerste gemeente waren met een heuse fietssnelweg. Nou kan je via de fietssnelweg snel richting Hengelo en Enschede fietsen (mooi langs het Kristalbad!), maar het mooiste van Borne en haar buitengebied zie je toch vooral buitenaf. Fiets van klooster naar klooster, stop bijvoorbeeld voor een pauze én een stukje bezinning bij Het Zwanenhof of laat je verrassen door het mooie coulissenlandschap. De bossen, beken en houtwallen volgen elkaar in rap tempo op. Helemaal op de snelle e-bikes moet je niet vergeten af en toe te stoppen en de omgeving van Twente goed in je op te nemen!

Aangezien Borne het knooppunt is van vele fietsroutes is er meer dan genoeg keus. Fiets richting het pittoreske Delden via Landgoed Twickel of voel de glooiing van het landschap toenemen zodra je richting Noord-oost Twente gaat. Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal: het is allemaal op fietsafstand. Ben je meer honkvast en fiets je liever een rondje? Kies dan voor Rondje Borne of stel zelf je eigen route samen via ons fietsroutenetwerk. Ook ideaal: sindskort zijn de GO Sharing scooters & e-bikes beschikbaar in Borne. Huur je voertuig eenvoudig via de Go Sharing app en verplaats je zelf op een groene, duurzame en milieuvriendelijke manier!

Uit onderzoek gebleken Uit vele onderzoeken is natuurlijk gebleken dat fietsen goed voor je is. Het ontspant, verlaagt je stressniveau, je slaapt beter, het helpt tegen overgewicht, je krijgt betere spieropbouw, het is een sociale bezigheid en het mooie is: het kan natuurlijk altijd en overal. Of je nou een stadsfiets hebt, een wielrenfiets of een mountainbike, wij Nederlanders zijn gewoon gek op fietsen. Hier in Borne en de rest van de Twentse omgeving worden je zintuigen ook nog eens geprikkeld door de fantastisch natuur en het gemoedelijke gevoel in de dorpjes en steden. Een traktatie voor je geest dus! Stap op je fiets en ontdek Twente op z'n mooist!