Routes

Borne, Hertme & Zenderen zijn belangrijke knooppunten binnen de welbekende fiets- en wandelroutes. Als je eenmaal op pad bent door het mooie Twente, wil je nooit meer iets anders. Voor bewegen in een prachtig natuurgebied hoef je dus helemaal niet naar de Ardennen of het Zwarte Woud in Duitsland, dat kan gewoon hier om de hoek. Alleen in Twente ligt er al 6000 (!) kilometer aan unieke wandelroutes en 2500 kilometer aan fietsroutes. Kies een bestaande tocht of combineer verschillende knooppunten aan de hand van de leuke applicatie die Visit Twente ontworpen heeft. Laat je verrassen door het prachtige Twentse landschap en voel je voor heel even tukker. En niet vergeten, in Twente hebben we tijd zat! Geniet!

 1. Rondje Borne - fietsen

  24,1 km

  1:36

 2. Rondje Borne - wandelen

  18,5 km

  4:38

 3. Twents Blokje Om - Essenroute

  72,5 km

  18:07

Ontdek al het moois in het kloppende hart van Twente

Heb je nog een paar uur over?

Wil je graag de bestaande routes volgen kan je hierboven op de routes klikken. Mocht je echter zelf iets willen samenstellen is het een leuke idee om de applicatie van Visit Twente te gebruiken.

De benen even strekken, een kopje koffie, misschien wel een ijsje: even rusten is altijd goed. Gelukkig zijn er meer dan genoeg rustpunten in onze omgeving te vinden! Kan je even de mooie omgeving goed in je opnemen en verwerken, terwijl je weer de lichaamstekorten aanvult. Kan je daarna weer op volle kracht vooruit! Ohja, 1 tip: vergeet niet je camera of telefoon mee te nemen. Je komt op zoveel mooie plekken, ik weet zeker dat je ze vast wil leggen.

Vergeet ook niet af en toe de benen te strekken bij één van onze rustpunten of wat lekkere streekproducten onderweg mee te pikken. En tot slot: de camera moet ook mee. Al dat moois wil je graag vastleggen, dat beloof ik je!