Wandelen

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente met maar liefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Borne, Hertme & Zenderen zijn belangrijke knooppunten binnen de welbekende fiets- en wandelroutes. Als je eenmaal op pad bent door het mooie Twente, wil je nooit meer iets anders.

  1. Rondje Borne - wandelen

    18,5 km

    4:38

  2. Twents Blokje Om - Essenroute

    72,5 km

    18:07

Wandelen in het kloppende hart van Twente

Alweer een kilometer van mijn schoenen afgevreten...

Lekker burgerlijk wandelen, helemaal niks mis mee. Wandelen in het kloppende hart van Twente is gewoon een beleving. Zandweggetjes, verharde paden, bossen, weilanden, prachtige vergezichten, dwars door ons coulisselandschap verveel je je nooit. Camera mee en gaan met die banaan. Zin in een korte route? Die zijn aanwezig. Kies voor de Rode Draad route en loop door het historische centrum van Borne. Leer de verhalen kennen van ons textielverleden! Als je dan toch wandelt in Borne kan je overstappen op wat kleurenroutes (te vinden op de Wandelknooppuntborden zoals bij het Kulturhus of het station) en zo Borne op eigen houtje ontdekken.

Fervent wandelaar

Heb je nou graag wat meer kilometers in de benen, dan ligt er een compleet routenetwerk voor je klaar. En aangezien Borne zo mooi centraal in Twente ligt, komen hier vele routes samen of starten hier. Ga bijvoorbeeld voor Rondje Borne, of gebruik Borne als tussenstop tijdens de Essenroute, Het Hilligenpad of het Marskramerpad. Al duizenden wandelaars gingen je voor! Loop de bestaande routes en volg de bordjes, of maak er zelf een eigen route via de tool van Visit Twente

Benen strekken

Vergeet ook niet af en toe de benen te strekken bij onze rustpunten en horeca. Even verstillen, verwerken wat je allemaal hebt gezien en dan volle kracht weer vooruit. Ook zeker niet onbelangrijk om tijdens zo'n tussenstop voor de innerlijk mens goed te zorgen. Het volgende deel van de route loopt altijd net wat lekkerder met een stukje appeltaart of een stevige lunch als brandstof in je maag. Onderweg op het platteland kom je vele of wat lekkere streekproducten onderweg mee te pikken. En je camera. Je camera moet ook mee, want als dat moois onderweg dat wil je graag vastleggen. Dat beloof ik je!

Wandelen in Twente

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente met maar liefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Voor bewegen in een prachtig natuurgebied hoef je dus helemaal niet naar de Ardennen of het Zwarte Woud in Duitsland, dat kan gewoon hier om de hoek in ons eigen mooie Twente. Ontdek onze eigen routes in het dorp of pak de picknickmand in en ga voor een kilometertje of 20 en meer. Heerlijk.