Wandelen

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente met maar liefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Borne, Hertme & Zenderen zijn belangrijke knooppunten binnen de welbekende fiets- en wandelroutes. Als je eenmaal op pad bent door het mooie Twente, wil je nooit meer iets anders. Voor bewegen in een prachtig natuurgebied hoef je dus helemaal niet naar de Ardennen of het Zwarte Woud in Duitsland, dat kan gewoon hier om de hoek. Ontdek onze eigen routes in het dorp of pak de picknickmand in en ga voor een kilometertje of 20 en meer. Heerlijk.

 1. Essenroute

  70,9 km

  17:44

 2. Het ommetje Bornerbroek

  6,1 km

  1:32

 3. Hilligenpad - bezinningsroute

  98,2 km

  24:33

 4. Rode Draad Route

  3,9 km

  0:59

 5. Rondje Borne - wandelen

  18,5 km

  4:38

Wandelen in het kloppende hart van Twente

Alweer een kilometer van mijn schoenen afgevreten...

Lekker burgerlijk wandelen, helemaal niks mis mee. Wandelen in het kloppende hart van Twente is gewoon een beleving. Zandweggetjes, verharde paden, bossen, weilanden, prachtige vergezichten, dwars door ons coulisselandschap verveel je je nooit. Camera mee en gaan met die banaan. Zin in een korte route? Die zijn aanwezig. Maar voor de fervent wandelaar liggen er routes van boven de 50 kilometer. Of nog meer. Of je maakt je eigen route via de tool van Visit Twente

Vergeet ook niet af en toe de benen te strekken bij onze rustpunten of wat lekkere streekproducten onderweg mee te pikken. En je camera. Je camera moet ook mee, want als dat moois onderweg dat wil je graag vastleggen. Dat beloof ik je!