Kom't erin! De Special Olympics Nationele spelen zijn in 2022 in Twente. Van 10 t/m 12 juni sporten meer dan 3.000 atleten in 14 Twentse Gemeenten op 24 sportonderdelen. Borne is de speelstad voor handbal!
Borne speelstad voor Handbal
Strandbal

De Special Olympics Nationale Spelen maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen, die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. De Special Olympics Nationale Spelen vinden in Twente plaats van 10 tot en met 12 juni 2022. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente. In mei 2021 heeft de organisatie ook het ‘Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament’ toegekend gekregen. Twaalf Europese landen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal hockeytoernooi in het Special Olympics dorp op de campus van Universiteit Twente.

Speelsteden in Twente

We verwachten in juni 3.000 sporters in Twente! De speelsteden zijn inmiddels bekend. Verdeeld over één weekend zullen er 24 toernooien plaatsvinden, is er een Special Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente en een grote openingsceremonie in het FBK-stadion. Wil je weten wat en waar er gespeeld gaat worden? Klik dan op de link hieronder!

Speelsteden in kaart gebracht!

Speelstad van Handbal én Beachvolleybal

Hier op an! In Borne gaat er gehandbald worden. Om precies te zijn in Sporthal 't Wooldrik. Onder leiding van eredivisionist handbalvereniging Borhave is de organisatie van de Nationale Spelen meer dan in goede handen uiteraard.

Adviseur én Ambassadeur: Maartje Ellenkamp!

Dat Maartje niet voor één gat te vangen is blijkt wel uit haar gigantische verzameling aan Special Olympics medailles, haar werkzame leven in de bediening en haar tomeloze drive om elke keer weer het beste uit zichzelf te halen. Geïnspireerd door haar vader Herman belandde Maartje op de ijsbaan en raakte ze verknocht aan de sport. Samen met haar coach Rieke van de Hengelose IJsclub reist ze heel Nederland door om aan schaats- en skeelerwedstrijden mee te doen! Al vanaf haar 17de komt Maartje uit voor Team NL. Japan, Zuid Korea, ze is al op vele plekken geweest! De race van haar leven schaatste Maartje tegen Olympiër aller tijden Ireen Wüst in een kolkend Thialf! Wil je kennis maken met Maartje? Bekijk dan hier de mini-documentaire over deze powervrouw!

Ambassadeur: Jelle Jepma

Net nieuw toegevoegd aan alle ambassadeurs van de Special Olympics Nationale Spelen Twente is Jelle Jepma! Jelle is speler bij Passend Voetbal van NEO. Zie je hem stralen op de foto? Wie komt hem aanmoedigen in het weekend van 11 & 12 juni? Alle ambassadeurs zijn sowieso altijd al een winnaar. Edwin Hoevelaak schreef een lied speciaal voor alle toppers genaamd 'Altijd een winnaar'! Het nummer is geschreven aan de hand van letterlijke woorden van onze Special Olympics ambassadeurs: Maartje, Teun, Marjolijn, Wessel en Laxmi. Een groot aantal van de ambassadeurs schitteren in de videoclip samen met Edwin van Hoevelaak. Hij heeft het nummer geschreven, gecomponeerd én gezongen. Bekijk de clip hier > youtube

Borne bruist het hele jaar door!

Borne is rijk aan fantastische evenementen. Tientallen vrijwilligers verdeeld over verschillende werkgroepen, commissies en besturen vullen de evenementenagenda van Borne behoorlijk. Naast dat er in en rondom het winkelcentrum vele activiteiten worden georganiseerd (thema koopzondagen!), is Hertme sterk vertegenwoordigd met alles wat in hun openluchttheater plaatsvindt: leuke theater- en muziekvoorstellingen, maar natuurlijk ook de bekende Metropool Open Air concerten. Zo nu en dan zijn de klanken van Blôf, Snelle en Racoon te horen voor de 2200 mensen in het theater, maar stiekem kan (als de wind goed staat) een heel deel van Borne en Zenderen ook meegenieten!