Actief Twente

Actief Twente zorgt ervoor dat je op bijna elk te bedenken voertuig heel Twente kan ontdekken. In Borne bieden ze kanotochten aan en verzorgen ze het depot voor e-choppers bij Restaurant Smikkel in Zenderen.

Je verzamelt bij het beginpunt bij de Ikea in Hengelo. Na uitleg over het kanovaren en het traject vaar je naar het eindpunt in Zenderen. Hier lever je de kano in.

De kano’s waar Actief Twente mee vaart zijn Canadese kano’s. Deze zijn stabiel en hebben plek voor maximaal drie personen.

Wat is een instaptocht?

Ze bieden kanotochten aan voor kleine groepjes. Wat ze doen om dit te kunnen aanbieden is het startmoment bundelen. Je vaart dus wel individueel maar het startmoment is gelijk met andere groepen op vaste tijdstippen. Je vaart met je eigen gezelschap dus niet met vreemde mensen in een kano. Ben je met meer dan 10 personen?

Omgeving

De omgeving van de Bornse Beek wordt ook vaak beschreven als prachtige en stille natuur. Onderweg vind je twee spannende, bevaarbare watervalletjes. Dit is een gevarieerde route langs weide en bos.

De Terugtocht

De kanotocht op de Bornse beek is geen rondje. Het is een tocht met een ander begin- en eindpunt. Voor de terugtocht naar het beginpunt zijn er een aantal opties waaruit je een keuze kunt maken.

  • Optie 1: Fietstransport van eigen fiets naar eindpunt (door Actief Twente uitgevoerd)
  • Optie 2: Terug naar beginpunt per kickbike (door Actief Twente geleverd)
  • Optie 3: Terug naar beginpunt per fiets (door Actief Twente geleverd)
  • Optie 4: Jullie organiseren eigen transport door een auto pendel*

*Parkeer 1 of meerdere auto’s alvast op het eindpunt zodat je na afloop van de tocht de chauffeurs terug kunt brengen naar de auto’s die op het beginpunt zijn blijven staan.

Begin- en eindpunt

Beginpunt Brug Amerikalaan in Hengelo (Google maps) Eindpunt Brug Strootdijk, Albergerweg (Google maps)

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter