Wat te doen in Borne

Heb je even?

In Borne is het hele jaar door van alles te zien en te doen. Zo geniet je in de zomer van bruisende evenementen & thema koopzondagen, maar je kan ook helemaal tot rust komen in ons mooie buitengebied. Geniet van culinaire uitspattingen in de tal van restaurants die wij in Borne, Hertme & Zenderen rijk zijn. Laat je onderdompelen in ons culturele erfgoed, ontdek nog meer van de geschiedenis van Borne door een tour met de stadsgids te boeken of start met je fiets vanaf knooppunt Zenderen en blijf lekker in beweging tijdens kilometerslange fietsroutes door ons mooie Twentse landschap! Vergeet je telefoon of fotocamera niet mee te nemen: meer dan eens zal je tijd moeten nemen om een foto te maken van al het moois wat je ziet.

De leukste doe-tips!

 1. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Doneren aan de Mariakapel

  Geschreven door Corine
 5. Doe-tips

  Borne op z'n Best

  Geschreven door Corine
 6. Bruisend Borne

  Palmpasenoptocht Borne 2024

  Geschreven door Corine

Wat is er te doen in Borne?

Het kan zomaar zijn dat je nieuwsgierig bent naar wat er allemaal in Borne te doen is. En dat begrijpen we! Borne, dat in de buurt ligt van grote steden als Almelo, Hengelo en Enschede, is een bruisend dorp. Of je nu gezellig wil komen winkelen, op pad wil om buitengebied de Groene Poort te ontdekken of lekker door de straatjes van beschermd dorpsgezicht Oud Borne wil struinen of lekker wil dineren: het kan hier allemaal. Je kan er gerust twee dagen voor uittrekken om Borne beter te leren kennen.

Wandelen in het buitengebied

Naast het bruisende centrum met tal van leuke modezaken, unieke boetiekjes en enthousiaste ondernemers, kan je ook uren wandelen in Zenderen & Hertme. De groene omgeving, de bossen, beken, het coulisselandschap en bijvoorbeeld de kloosters in Zenderen, zijn de plekken om lekker tot rust te komen. Hier in Twente doen we alles op een rustig tempo en kan je even alles vergeten: werk, huishouden, zorgen. Gewoon diep ademhalen, frisse lucht opsnuiven en de ene voet voor de andere voet zetten. De één noemt het slowliving, de ander noemt het vakantie. Zolang je er maar lekker ontspannen van word!

Beleef Oud Borne

Als je gek bent op historische straatjes en cultureel erfgoed ben je hier in Borne aan het goede adres. Veel rijksmonumenten liggen in beschermd dorpsgezicht Oud Borne. Het oude historische centrum kent knusse straatjes, prachtige monumenten panden en leuke doorkijkjes. Hier doorheen struinen is een echte must als je in Borne op bezoek bent! Nog leuker is om op pad te gaan met een gids. De Gidsen van Oud Borne weten je veel informatie en anekdotes te vertellen. De rijke textielgeschiedenis brengt meer dan genoeg verhalen met zich mee! Wandel onder begeleiding anderhalf uur rond of kies voor de Rode Draad route. Deze start vanaf het station in Borne en brengt je ook door Oud Borne heen. De route is maar 3,9 kilometer dus dat is goed te doen. Je kruist wel het winkelcentrum, dus meteen even winkelen of een terrasje pakken bestaat ook tot de opties.