Doe-tips

Borne op z'n Best

Geschreven door

Corine

Leestijd 5 minuten 597 x bekeken

Borne op z'n Best, of in de volksmond ook vaak 'Het Beste van Borne' genoemd, is een bekende publiekstrekker in Borne! Niet alleen Bornenaren komen er op af, maar vanuit heel Twente (en de rest van Nederland) komen mensen naar ons dorp. Waarom? Lees hieronder verder!

Ontdek het Beste van Borne

We trakteren je elk jaar op een zondag in april op al het moois dat Borne te bieden heeft tijdens het jaarlijks beeldbepalende evenement: Borne op z'n Best. Dit jaar zal dat plaatsvinden op zondag 21 april. Geniet van de levendige cultuur, hechte gemeenschap en unieke activiteiten die Borne te bieden heeft! Wandel door het pittoreske Oud Borne en kijk je ogen uit bij de verschillende living statues. Borne is namelijk hét toneel van het jaarlijkse Open Overijssels Kampioenschap Living Statues. Met meer dan 60 levende standbeelden vanuit binnen- en buitenland (o.a. Oekraïne, Bulgarij) weet je zeker dat je verrast zal worden. Actuele thema's, iconische figuren, terugkerende toppers: je verveelt je niet tijdens de route door Oud Borne. Maar al te vaak hoor je gelach van het publiek als één van de acts weer iets bijzonders uitvoert, nadat het publiek wat geld heeft gedoneerd. Het is een verzameling van bonte kleuren en grappige verhalen! De één staat alleen, de ander in een groep. Soms gaat het om de eenvoud, maar de andere keer weer om de hysterie. Wij in Borne snappen wel dat menigeen dit living statues festival elke keer opnieuw bezoekt! Maar er is nog veel meer te zien in de rest van Borne, dus lees onder de foto snel door.

Veel publiek Borne op z'n Best
Veel publiek Borne op z'n Best

Meer Borne van zijn beste kant

Zoals ik al zei, je ontdekt Borne op z'n (opper)Best! Struin door het ons gezellige centrum. Loop binnen bij de Bornse winkeliers of schuif aan op het terras voor een lekker kopje koffie of een borrel. Even bijkomen van alles wat je hebt gezien! De muzikale optredens, de verhalen van de goede doelen, de inspanningen van de verenigingen en allerlei mooie kunstvormen die gepresenteerd worden werken zeker op je zintuigen.

Koopzondag Centrum Borne

Tijdens Borne op z'n Best wil je er natuurlijk op je best uitzien! Gelukkig kan dat heel goed, want het is ook gewoon koopzondag. Shop de nieuwe collecties bij de vele modezaken, ga voor wat lekkers bij de speciaalzaken óf kijk rond voor iets leuks in huis. De Bornse winkeliers heten je van harte welkom! Ook leuk trouwens: bij het pleintje voor de Hema vindt je dit jaar een streekmarkt waarbij verschillende Bornse streekproducenten hun lekkers verkopen. Proef hier de smaak van Borne!

Mode aanbod in Borne
Mode aanbod in Borne

Muzikale Optredens Borne

Laat je betoveren door de rijke cultuur van Borne door middel van live muziekoptredens, dansvoorstellingen en theatervoorstellingen! Op verschillende locaties luister en kijk je naar de crème de la crème van Borne, Hertme & Zenderen. Luister naar de muzikaliteit van de Bornse Harmonie, Stedelijk Orkest Borne, Euregio Brassband, Reborne, en nog veel meer bands natuurlijk. De voetjes gaan sowieso van de vloer op het Dorsetplein met de deuntjes van de blaaskapellen Dit ist, Mangs löpt aans en Tis Ma Waj Went Band! Over voetjes van de vloer gesproken, Cladans en Danceworkx halen met hun dansers & danseressen de beste dancemoves uit de kast. Mis trouwens ook niet de optredens van de verschillende koren zoals Inpajoko, Melbuul'n Piratenkoor, Völle Wille, Born To Pop, Koor Mix Young Evergreens, Twents Shantykoor Bornse Maten, Borns Kleinkoor en Damessimo. Niets is zo mooi als samenzang toch? In de Oude Kerk, Rheineplein en St. Stephanuskerk te beluisteren!

Voor de jeugd in Borne

Voor de kinderen (12- en 12+) bruist het ook in Borne! Het Kulturhus organiseert allerlei gave activiteiten en alles in en rondom het Kulturhus wordt omgetoverd tot een circus. Met workshops windowpainting en clownsmutsen maken, voorleesvoorstellingen, silent disco voorlezen, nostalgische kermisspelen, een maakplein en nog veel meer belooft het een mooie show te worden! Ontdek het complete programma van het Jeugdplein Circus van Kulturhus Borne hier.

omschrijving
omschrijving

Kunst & Cultuur in Borne

Laat je verrassen door o.a. Borns talent op gebied van kunst! Tijdens Borne Creatief zullen Bornenaren hun eigen creativiteit tonen en verkopen aan het publiek. Handgemaakte sieraden, quilt, artistieke schilderijen, misschien zelfs wel glas fusion: je kan het hier zomaar tegenkomen! Op de parkeerplaats voor de Lidl zie je - zoals elk jaar - de kunstmarkt. Met een mix van (semi)professionele kunstenaars uit Nederland en Duitsland is er genoeg mooie kunst te bewonderen. En aan te schaffen naturlijk!

En nog veel meer Beste van Borne

Vergeet trouwens ook geen bezoek te brengen aan de expositie in het Stefans-Hof Lijkwade van Turijn. In de Nieuwe Kerkstraat maak je kennis met veel goede doelen van Borne en nodigen ze je graag uit een steentje bij te dragen en informeren ze je met alle liefde over hun eigen goede doel. Videoclub Borne is weer aanwezig in de Doopsgezinde Kerk en laat daar weer van alles zien! Nieuw dit jaar is het pop-up filmhuis in één van de leegstaande winkelpanden in het centrum. In de tijdelijke bioscoop kan je ieder half uur genieten van een korte film. De toegang van dit Short Film Festival is gratis en de films spelen tussen 13:00 en 17:00 uur!

Klik hier voor het complete programma en parkeren tijdens Borne op z'n Best!

Een bomvol, gezinsvriendelijk en gezellige dag in Borne dus! Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, deze dag is een rondje door Borne een hartstikke goed en leuk idee. Samen met jou vieren we graag alles wat we te bieden hebben dus kom langs en ontdek zelf waarom Borne op z'n Best een evenement is dat je niet wilt missen!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Doneren aan de Mariakapel

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter