De favorieten van....

De favorieten van Liesbeth!

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 1053 x bekeken

Tijd voor een nieuwe categorie: de favorieten van.... jou als Bornenaar! Vanaf nu vragen we de Bornenaren naar hun meest favorieten plekken of momenten in onze mooie gemeente. Die ene lunchroom met volgens jou de lekkerste belegde broodjes, een bepaald bankje waar je vaak gaat zitten, of bijvoorbeeld de wekselijke traditie van een versgebakken loempia van de markt! Deze week delen we de favorieten van Liesbeth:

Wat een leuk idee om bornenaren naar hun favorieten te vragen. Ik ga daar gelijk op aan, want ik ben heel blij met de plek waar ik ben opgegroeid en waar ik na een tussenpoos van 10 jaar inmiddels alweer 14 jaar woon.

Mijn favorieten zijn ook zeer divers!

1. 't Dijkhuis met het bokkeparkje.

Dat onze ouderen zo centraal mogen wonen en het atrium zoveel ruimte biedt aan activiteiten voor de mensen in en buiten 't Dijkhuis vind ik uniek. Het Bokkeparkje (Dierenpark de Bonte Koe) trekt veel publiek en wordt iedere keer mooier. Ik mag graag met mijn vader, die inmiddels in 't Dijkhuis woont daar op een bankje zitten in de zon en genieten van de dieren en de mooie planten.

Koolzaad biij de Meester Thienweg
Koolzaad biij de Meester Thienweg

2. Meester Thienweg.

Ik woon zelf in de Oldhofwijk en als ik de straat oversteek loop ik zo de Zenderense Es op, dat alleen al vind ik genieten. De Meester Thienweg vind ik met zijn glooiing en kronkeling een prachtig weggetje met mooie uitzichten op de Maria kapel en aan het eind op de Zwanenhof en de Hondeborg. Twickel heeft daar ook een paar mooie paden aangelegd tussen de weilanden door.

Borne Beweegt
Borne Beweegt

3. Borne Beweegt

'Sinds een jaar sport ik bij Borne Beweegt, lekker buiten. Ik ervaar daar een saamhorigheid, betrokkenheid en behulpzaamheid die ik nog nooit in een sportschool of andere sport heb ervaren. Ik vind het fantastisch dat er voor iedereen een doelgroep is waar je mee samen kunt trainen. En het buiten sporten, terwijl op dit moment de zon langzaam onder gaat is magisch. En ik geef het toe, in regen en harde wind is het soms ook minder, maar toch blijven de sporters komen en staan we daar elkaar te motiveren.'

Theehuis de Karmeliet
Theehuis de Karmeliet

4. Theehuis de Karmeliet en de Ster.

'Ik mag graag lunchen met een vriendin in het dorp en dan zijn dit wel mijn favorietjes. De Karmeliet met het mooie uitzicht op de tuin en de ruime opzet en de huisgemaakte producten, vooral de scones met clotted cream en jam.... En de Ster waar ik geniet van de bediening, en weer die behulpzaamheid van het personeel onderling. Ook de wisselende broodjes van de maand zijn een toppertje.'

Toppers van de Ster
Toppers van de Ster

5. Eetgelegenheid Maria.

'Wat een aanwinst is dit eethuis voor Borne. In het begin dacht ik... weer een shoarma en pizza tent, we hebben er al genoeg. Maar Maria is anders, super vriendelijk, super lekker en ook andere keuzes dan alleen shoarma en pizza en altijd iets extra's bij je bestelling. Met de zomerdag haal ik met mijn zoon daar graag een ijsje, voor mij het lekkerste ijs van Borne.'

Borne op z'n Best
Borne op z'n Best

6. Borne op z'n Best!

'Ik weet dat je een top 3-5 vroeg, maar ik vergeet bijna Borne op zijn Best. Voor mij de start van het voorjaar en de start van de vele gezellige evenementen die Borne het hele jaar door in het zonnetje zet!'

Ik kan nog wel meer noemen, maar bovenstaande plekken geven mij dat thuisgevoel dat ik zo fijn vind in Borne. Klein genoeg om een dorp te zijn, en groot genoeg om niet iedere keer dezelfde mensen tegen te komen!

Deel jouw favorieten met ons!

Denk je nou: ik wil ook graag mijn favorieten delen met alle inwoners & bezoekers van Borne mail dan jouw 3-5 favorieten (dat kunnen bepaalde plekken zijn, maar ook evenementen, locaties, tips etc.) naar info@visitborne.nl.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand juni

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter