1. 0/17
  '

  Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand december 2023

  Geschreven door

  Corine

  In de maand december is er weer van alles te doen in Borne! We vieren Sinterklaas, de straten zijn gezellig versierd, we gaan schaatsen én gaan voor heerlijke kerstdagen!

 2. 17/17

  17.

  Schaatsen op het Dorsetplein! (11 dec- 5 jan)

  Yes, we kunnen weer schaatsen op het Dorsetplein! Bijna vier weken lang kan je naar hartelust schaatsen. Lekker in de openlucht, sfeervol verlicht én allerlei leuke activiteiten. Vrij schaatsen, school schaatsen, peuter schaatsen, kerstmuts schaatsen, oliebollen schaatsen, 90e jaren volwassenen schaatsen: je kan het zo gek niet bedenken. Kom je ook een rondje?

 3. 16/17

  16.

  Filmhuis films in Borne

  In december zijn er weer mooie film voorstellingen in het Kulturhus! Op 7 februari speelt Joylanden op 9 februari kijk je naar Killers of the Flower Moon. Op 14 februari draait Upon Entry en op 21 februari zijn er zelfs twee voorstellingen. 's Middags speelt Wonka (kidsbios, maar ook leuk voor volwassenen!) en 's avonds kijk je naar Utama. Stuk voor stuk met 4 á 5 sterren beloond door verschillende recensenten!

 4. 15/17

  15.

  Euregio Brassband Kerstconcert - 10 dec

  In het tweede weekend van december verzorgen koor In Between uit Goor en de Euregio Brassband uit Borne gezamenlijk twee kerstconcerten! Op zaterdag 9 december om 20.00 uur in de H.H. Petrus en Pauluskerk in Goor en op zondag 10 december om 15.00 uur in de St. Stephanuskerk in Borne. Tijdens het kerstconcert zullen koor en orkest zowel tezamen als los van elkaar een verscheidenheid aan kerstliederen ten gehore brengen!

 5. 14/17

  14.

  Shopping by Candlelight - 16 december

  De gezelligste kerstavond in Twente en omstreken: Shopping by Candlelight in Borne! Deze extra zaterdag koopavond geniet je van een kerstachtig Borne compleet met koren, midwinterhoornblazers, optredens, kerstman & kerstvrouwen, straattheater, glühwein en enorm veel gezelligheid.

 6. 13/17

  13.

  Borns Onderonsje dé Podwalk

  Nieuw sinds eind oktober in Borne: wandel mee met Borns Onderonsje de Podwalk! Scan met je telefoon de QR code op de bordjes of ga naar de website van visitborne.nl. Luister vervolgens naar de korte fragmenten met interessante verhalen, anekdotes en feitjes uit de Bornse geschiedenis bij verschillende panden & monumenten.

 7. 12/17

  12.

  Muziekcafé Borne - Djazz It Up & Loft (9 december)

  Voetjes van de vloer tijdens het muziekcafé in Kulturhus! De foyer wordt omgebouwd tot gezellig café met muziekpodium en dansvloer en alles wat daarbij hoort. Tijdens de altijd druk bezochte avond staan deze keer Djazz It Up & Loft te spelen! Wees van harte welkom bij het Kulturhus.

 8. 11/17

  11.

  Lever je cadeaupas in!

  Volgens onze gegevens liggen er nog best wat ontvangen Bornse Cadeaupassen bij jullie thuis. Zoek in je keukenla, trek kastjes open of pak hem uit je portomonnee want het is zonde om geld te laten liggen! Inmiddels kan je bij meer dan 60 locaties de Bornse Cadeaupas uitgeven. Ontdek ze allemaal!

 9. 10/17

  10.

  Arabisch Tafelen - 7 & 21 december

  Neem ook plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden! Dankzij de kookkunsten van vier Bornse vrijwilligsters, van Arabische afkomst, wordt er (ongeveer) elke 14 dagen op de donderdagavond een buffet gevuld met de heerlijkste gerechten.

 10. 9/17

  9.

  Voorstelling Kerstkonijn (17 dec)

  Konijn loopt weg van huis en trekt de wijde wereld in. Hij ontdekt de vrije natuur, moet oppassen voor voorbijrazend verkeer en komt in een groentetuin terecht.... Wil je weten hoe het verder afloopt? Kom dan naar de avontuurlijke voorstelling vol (live) muziek, poppenspel en humor, waarbij de verbeeldingskracht centraal staat!

 11. 8/17

  8.

  Borne Curling Open (14 & 15 dec)

  Op donderdag 14 december en vrijdag 15 december organiseert Lions Borne het welbekende gezellige curling toernooi! Er is plek voor twee keer 24 teams. De donderdagavond is vooral bedoeld voor bedrijven. De vrijdag staat in het teken van buurt- en sportverenigingen, vriendenclubs, families of andere samenstellingen. Inmiddels is de inschrijving gesloten, maar je bent van harte welkom om onder het genot van een glühweintje of een borrel naar het curling toernooi te komen kijken!

 12. 7/17

  7.

  POPkwis - 16 dec

  Muziekliefhebbers uit Borne en omstreken verzamelen zich steevast half december voor de enige echte POPkwis van muziekprofessor Herman Lansink Rotgerink! Op deze avond passeren alle denkbare muziekstijlen en muziekvragen de revue! Van muziek uit de jaren ‘60 tot en met muziek van vandaag. Met liveband!

 13. 6/17

  6.

  Kerstkoopzondag (17 & 24 december)

  Shop mooie outfits, accessoires in huis en de leukste cadeaus in het centrum van Borne. Geniet van de sfeervol verlichte straten, gezellige etalages en vergeet ook vooral niet even aan te schuiven in de horeca voor een warme chocolademelk met slagroom. Of een goede borrel natuurlijk!

 14. 5/17

  5.

  Kerstconcert Borns Kleinkoor - 17 dec

  Het belooft zo weer een prachtige sfeervolle middag te worden met een heel gevarieerd programma: kleurrijk, verrassend, traditioneel én meer modern. Naast bekende Nederlandse kerstliederen zullen ook enkele aansprekende nieuwe liederen klinken en liederen uit andere landen!

 15. 4/17

  4.

  Tentoonstelling B.L.A.U.W. bij Bussemakerhuis

  Wegens succes is de tentoonstelling B.L.A.U.W. verlengd bij Museum Bussemakerhuis. Bezoek het enige overgebleven linnenhandelshuis in Nederland dat nog in vrijwel oorspronkelijke staat verkeert! De tentoonstelling B.L.A.U.W vertelt over het onderzoek naar de geschiedenis, toepassing en mogelijkheden van blauwverven en blauwdruk. Dit is een ambachtelijke en arbeidsintensieve techniek die veel vakmanschap vereist.

 16. 3/17

  3.

  KIRSTmiddag 2023

  In Twente is Kerstmiddag inmiddels een echte traditie geworden. In Borne luiden we de kerstdagen & vakantie in met KIRSTmiddag! In de megatent naast KIR gaan we proosten en DJ's & liveoptredens zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. Kaarten kosten €10,00!

 17. 2/17

  2.

  Kidsbios: WISH (6+) op 27 dec

  Gezellig naar KidsBios in de kerstvakantie bij Kulturhus Borne! In Wish, deze gloednieuwe, epische, geanimeerde musicalfilm van Walt Disney Animation Studios, bewijzen Asha en een kleine bal vol grenzeloze energie die Star wordt genoemd dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren. Nederlands gesproken.

 18. 1/17

  1.

  Nog veel meer te doen

  Dit is natuurlijk nog lang niet alles! Bekijk de agenda op onze website en houd onze sociale media kanalen in de gaten. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er te doen is in bruisend Borne!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand februari

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter