1. 0/10
  '

  Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door

  Corine

  Meimaand is droommaand dit jaar in Borne! Wat is er allemaal te doen in de maand mei? We vertellen het je hier!

 2. 10/10

  10.

  Bevrijdingsdag in Borne 2023

  Op 5 mei kan men vanaf half 6 met de Bornse gidsen meegaan op een “Bornse vrijheidswandeling” naar gerelateerde plekken in het centrum van Borne (vanaf Stefanshof). Aansluitend is er mogelijkheid om een “Bornse vrijheidssoep” te eten en met elkaar over dit thema in gesprek te gaan! Om 19:00 wordt op het Rheineplein afgesloten met een optreden van Double6.

 3. 9/10

  9.

  Kloosterpad Lentewandeling op 7 mei

  Door bossen en over velden via Landgoed Weleveld en van Zenderen naar Hertme en weer terug. Tijdens deze Kloosterpadwandeling kan je een kijkje nemen achter de deuren en worden er rondleidingen gegeven! Het is de ideale wandeling waarbij bezinning en spiritualiteit gecombineerd wordt met genieten van het boerenlandschap, mooie natuur en streekproducten! Je kan kiezen tussen routes van 3, 5, 8 of 11 kilometer.

 4. 8/10

  8.

  Borns Dromen Dagen Festival op 25 mei

  Heel Borne wordt uitgenodigd om mee te dromen over het ideale Borne. Hoe ziet het Borne van jouw dromen eruit? Deel het met vakambtenaren, beleidsmedewerkers en wethouders in de informele setting van een festival. Ontdek al het moois van Borne!

 5. 7/10

  7.

  Arabisch tafelen 11 mei

  Wist je wel dat je eens per twee weken op donderdag Arabisch kan tafelen bij het Kulturhus? Op deze donderdagavond geniet je voor €13,50 van een buffet. Kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden! Dankzij de kookkunsten van vier Bornse vrijwilligsters, van Arabische afkomst,

 6. 6/10

  6.

  Opening tentoonstelling B.L.A.U.W!

  Museum Bussemakerhuis presenteert met trots vanaf 20 mei de nieuwe tentoonstelling Blauw, een onderzoek naar de geschiedenis, toepassing en mogelijkheden van blauwverven en blauwdruk. Dit is een ambachtelijke en arbeidsintensieve techniek die veel vakmanschap vereist! Ondertussen kan je natuurlijk ook gewoon een bezoek brengen aan het museum. Ben je er al eens geweest?

 7. 5/10

  5.

  Groene Ruilmarkt 13 mei

  Kom gezellig staan of langs met jouw stekjes, plantjes, bloemen, zaadjes, oogst, eieren, noten, eigen gemaakte jam, appelmoes of chutney! Ruil jouw producten met die van een ander. Altijd gezellig! Bij goed weer is het buiten bij het Kulturhus, bij slecht weer verplaatsen ze alles naar binnen.

 8. 4/10

  4.

  Muziekcafé Kulturhus 13 mei

  Op zaterdagavond 13 mei is het weer genieten van mooie muziek en gezelligheid in het Muziekcafé Borne. Deze keer met The DS band op het podium! The DS coverband bestaat uit 6 muzikanten plus zangeres uit de omgeving Deventer. Hun specialisatie? Plezier hebben in het maken van sixties – seventies – eighties muziek!

 9. 3/10

  3.

  Filmhuis films in Borne

  Wist je wel dat Borne gewoon z'n eigen filmhuis heeft? Precies ja, in ons eigen Kulturhus! In de maand mei zijn er 2 films in gepland. Op 3 mei zie je ´Where the crawdads sing´ op 17 mei kan je ´Close´ bekijken!

 10. 2/10

  2.

  Expositie in de Bornse Synagoge

  In de Bornse Synagoge kan je elke zondag t/m 21 mei tussen 14:00 en 17:00 de expositie van Sophia Nefe bekijken. Haar surrealitische werk zorgt ervoor dat je als toeschouwer even kan ontspannen aan de dagelijkse werkelijkheid!

 11. 1/10

  1.

  Pinksterbruidjes in Borne op 28 mei!

  Rosa Rosa, bloemen op je hoed! Op zondag 28 mei 2023 kan je in Borne weer genieten van onze prachtige Bornse traditie: de Pinksterbruidjes. En als het in 2015 erkend is als officieel Immaterieel Erfgoed dan weet je zeker dat het iets bijzonders is! Geniet van het koddige gezicht van grote groepen meisjes in witte jurkjes die zich dansend & zingend naar het Dorsetplein bewegen. Ontdek alles over de Pinksterbruidjes op pinksterzondag 28 mei!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand maart

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Oproep voor creatievelingen uit Borne!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter