1. 0/9
  '

  Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door

  Corine

  Yes, we zijn weer in de maand mei aanbeland! We hebben in Borne, Hertme & Zenderen weer heel wat op de planning staan. Wat is er allemaal te doen in de maand mei? We vertellen het je hier!

 2. 9/9

  9.

  Pinksterbruidjes in Borne op 19 mei!

  Rosa Rosa, bloemen op je hoed! Op zondag 19 mei 2024 kan je in Borne weer genieten van onze prachtige Bornse traditie: de Pinksterbruidjes. En als het in 2015 erkend is als officieel Immaterieel Erfgoed dan weet je zeker dat het iets bijzonders is! Geniet van het koddige gezicht van grote groepen meisjes in witte jurkjes die zich dansend & zingend naar het Dorsetplein bewegen. Ontdek alles over de Pinksterbruidjes op pinksterzondag 19 mei!

 3. 8/9

  8.

  Koopzaterdagen Reis door de Tijd!

  Op de zaterdagen in maand mei & juni maken we een reis door de tijd! We starten in de Middeleeuwen en werken langzaamaan toe naar de verre toekomst. Extra veel vermaak & optredens in ons dorp zorgen ervoor dat het nog leuker wordt om te winkelen op zaterdag in Borne!

 4. 7/9

  7.

  Arabisch tafelen 2 & 23 mei

  Wist je wel dat je eens per twee weken op donderdag Arabisch kan tafelen bij het Kulturhus? Op deze donderdagavond geniet je voor €15 van een buffet. Kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden. Dankzij de kookkunsten van vier Bornse vrijwilligsters, van Arabische afkomst, staat dit voor je klaar!

 5. 6/9

  6.

  Tentoonstelling Geisha

  Museum Bussemakerhuis presenteert met trots tentoonstelling Geisha. Tradities, rituelen & zijde. Met een bezoek aan het museum krijg je een zeldzaam inkijkje in de complexe en kleurrijke wereld van deze iconische Japanse vrouwen. Naast de tentoonstelling leer je natuurlijk ook meer over Jan Bussemaker, familie spanjaard en het belangrijke textielverleden van Borne. Ben jij wel eens bij Museum Bussemakerhuis geweest?

 6. 5/9

  5.

  Loop mee met Borns Onderonsje

  Sinds eind vorig jaar in Borne: wandel mee met Borns Onderonsje de Podwalk! Scan met je telefoon de QR code op de bordjes of ga naar de website van visitborne.nl. Luister vervolgens naar de korte fragmenten met interessante verhalen, anekdotes en feitjes uit de Bornse geschiedenis bij verschillende panden & monumenten.

 7. 4/9

  4.

  Groene Ruilmarkt 4 mei

  Kom gezellig staan of langs met jouw stekjes, plantjes, bloemen, zaadjes, oogst, eieren, noten, eigen gemaakte jam, appelmoes of chutney! Ruil jouw producten met die van een ander. Altijd gezellig! Of koop voor een klein prijsje verschillende stekjes en/of plantjes. Bij goed weer is het buiten bij het Kulturhus, bij slecht weer verplaatsen ze alles naar binnen.

 8. 3/9

  3.

  Muziekcafé Kulturhus 18 mei

  Op zaterdagavond 18 mei is het weer genieten van mooie muziek en gezelligheid in het Muziekcafé Borne. Deze keer met The DS band op het podium! The DS coverband bestaat uit 6 muzikanten plus zangeres uit de omgeving Deventer. Hun specialisatie? Plezier hebben in het maken van sixties – seventies – eighties muziek! Daarnaast hoor je van duo Honeysuckle Rose covers in de genres country, blues, folk en pop ballads. Gaat weer een mooie muzikale avond worden!

 9. 2/9

  2.

  Filmhuis films in Borne

  Wist je wel dat Borne gewoon z'n eigen filmhuis heeft? Precies ja, in ons eigen Kulturhus! In de maand mei draaien er diverse films! Op 1 mei kijk je naar Reality, op 8 mei naar C'è ancora domani en op 15 mei naar Perfect Days. Er is ook een speciale kidsbios voorstelling op 1 mei! Dan kijk je naar Kungfu Panda 4.

 10. 1/9

  1.

  Expositie in de Bornse Synagoge

  Te zien is werk van Frans Manders, Chris Overbeeke, Alexandra Klimas, Freek van den Berg, Rossi en Bertus Lucassen.

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 2. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Doneren aan de Mariakapel

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Borne op z'n Best

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter