1. 0/14
  '

  Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand november

  Geschreven door

  Corine

  In de maand november is er weer van alles te doen in Borne! We verwelkomen Sinterklaas, gaan met elkaar strijden tijdens een pubquiz, er is muziek, acitviteiten van Borns Blauw de textiel bïennale en een volle programmering bij Kulturhus!

 2. 14/14

  14.

  Één euro markt - 4 november

  De Één Euro Markt wordt gehouden voor ondersteuning van de Stichting Hulp aan Sri Lanka en het Dreamteam Borne. Er is veel ingeleverd voor kinderen en volwassenen, zeker voor wie betaalbaar de feestmaand wil vieren. Alles kost immers €1,-.

  De verkoop is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Kom gerust langs.

 3. 13/14

  13.

  Borns Onderonsje dé Podwalk

  Nieuw sinds eind oktober in Borne: wandel mee met Borns Onderonsje de Podwalk! Scan met je telefoon de QR code op de bordjes of ga naar de website van visitborne.nl. Luister vervolgens naar de korte fragmenten met interessante verhalen, anekdotes en feitjes uit de Bornse geschiedenis bij verschillende panden & monumenten.

 4. 12/14

  12.

  Herfstwandeling Kloosterpad - 5 november

  Loop op zondag 5 november in Zenderen mee met de Kloosterpad Herfstwandeling! Tijdens deze georganiseerde wandeling krijg je de kans om binnen te kijken bij de verschillende kloosters en wordt je rondgeleid. Ook worden er kleine concertjes georganiseerd! Kom jij ook wandelen?

 5. 11/14

  11.

  Twents Shantykoor & Double6 - 5 november

  Zing & dein mee op de verschillende liedjes van het Twents Shantykoor en Paul & Rudi van Double6! Met aanstekelijke enthousiasme en goede zangkunsten belooft het weer een fantastische middag te worden in het Kulturhus.

 6. 10/14

  10.

  Deep Blue - 12 november

  In het kader van Borns Blauw kan je op zondag 12 november in de Oude Kerk genieten van een muzikaal programma met poëzie. Thema? Blauw uiteraard! Han Schokker (piano) en Marinka Wijnands (dwarsfluit) een muzikaal programma verzorgen in de Oude Kerk in Borne. Zij zullen onder andere het betoverende werk ‘Deep Blue’ ten gehore brengen. De muziek wordt afgewisseld met poëzie, geschreven en voorgedragen door dichteres Stevine Groenen.

 7. 9/14

  9.

  De Bökkers (in Hengelo) - 16 november

  Het zal zich dan wel niet afspelen in Borne, maar in onze buurgemeente Hengelo maar dat mag de pret niet drukken. De Bökkers zijn namelijk weer in Twente te vinden! Hendrik-Jan Bökkers; Doordeweeks is hij een brave huisvader die klaarstaat voor zijn vrouw en zijn vier kinderen, maar zodra in de weekenden zijn tuinhekje achter hem in het slot valt ontpopt hij zich tot de frontman van een dampende Rock ’n Roll band. Een combinatie die met vlagen uitdagend, pittig, soms ietwat onhandig, maar vooral machtig mooi is.

 8. 8/14

  8.

  Pubquizzen in het Kulturhus - 17 november

  Dennis van QuizTijd komt naar Kulturhus Borne en hij neemt elke maand een toffe quiz mee! Maak je op voor vragen uit allerlei categorieën zoals muziek, eten & drinken, geneeskunde, geografie en nog veel meer. Je kunt met een team meedoen van maximaal 5 personen. De quizzen bestaan uit acht rondes, met elke keer een kleine pauze na 2 rondes, waarin we gezamenlijk de antwoorden doornemen. Terwijl we ondertussen ongetwijfeld kreten zullen horen als “ik zei het toch!” en “YES!“.

 9. 7/14

  7.

  Soeperlekker!

  In de Kookboekenweek kun je van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november tussen 12.00-13.00 uur gezellig een kom soep komen eten bij Kulturhus Borne voor de speciale prijs van slechts €2,00. Ze nodigen heel Borne uit om een lekker hartverwarmend soepje te komen eten in de Kookboekenweek deze herfst. Elke dag volgens een ander recept van iemand van ons Kulturhusteam: per soep een nieuw gezicht uitgelicht.

 10. 6/14

  6.

  Sinterklaasintocht in Borne - 18 november

  Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! En in Borne komt hij samen met z'n pieten op 18 november aan. Net als vorig jaar gaat de intocht door het centrum van Borne, voorafgegaan door de Bornse Harmonie! Kom jij ook langs de kant staan?

 11. 5/14

  5.

  Lever je cadeaupas in!

  Volgens onze gegevens liggen er nog best wat ontvangen Bornse Cadeaupassen bij jullie thuis. Zoek in je keukenla, trek kastjes open of pak hem uit je portomonnee want het is zonde om geld te laten liggen! Inmiddels kan je bij meer dan 60 locaties de Bornse Cadeaupas uitgeven. Ontdek ze allemaal!

 12. 4/14

  4.

  Filmhuis films in Borne

  In november zijn er extra veel film voorstellingen in het Kulturhus! Op 7 november speelt COW gecombineerd met een Q&A van onze eigen boer Arjan Bonthuis, op 15 november Asteroid City, op 22 november de hit van de bioscoop op dit moment: Barbie, op 24 november Oppenheimer en op 29 november The Banshees of Inisherin. Stuk voor stuk met 4 á 5 sterren beloond door verschillende recensenten.

 13. 3/14

  3.

  Arabisch Tafelen - 9 & 16 november

  Neem ook plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden! Dankzij de kookkunsten van vier Bornse vrijwilligsters, van Arabische afkomst, wordt er (ongeveer) elke 14 dagen op de donderdagavond een buffet gevuld met de heerlijkste gerechten.

 14. 2/14

  2.

  Poëzieavond met thema Borns Blauw - 30 november

  Op 30 november 2023 om 20:00 uur is het tijd voor de Poëzieavond in het Kulturhus. Op deze avond hoor je de voordrachten van geselecteerde gedichten uit de Dichtwedstrijd Borns Blauw. Als extra prijs worden er twee gedichten uitgekozen door de jury. Eén wordt op muziek gezet door Frank Droste, van de ander wordt een ‘plintposter’ gemaakt door beeldend kunstenaar Mirian Jacobs!

 15. 1/14

  1.

  Nog veel meer te doen

  Dit is natuurlijk nog lang niet alles! Bekijk de agenda op onze website en houd onze sociale media kanalen in de gaten. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er te doen is in bruisend Borne!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand december 2023

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Bijzonder lekkere adresjes!

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 5 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Leuke adresjes om woonaccessoires te shoppen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter