1. 0/11
  '

  Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand oktober

  Geschreven door

  Corine

  In de maand oktober is er weer van alles te doen in Borne! We beleven een spannende maand met o.a. horror & halloween, activiteiten van Borns Blauw de textiel bïennale en een volle programmering bij Kulturhus!

 2. 11/11

  11.

  Sem Jansen & Leif de Leeuw - 1 okt

  Leif de Leeuw, beste gitarist van de Benelux en voor de achtste keer uitgeroepen als beste bluesrock gitarist van de Benelux komt samen met Sem Jansen, winnaar van het SBS6-programma ‘Hit the Road’ naar Kulturhus Borne!

 3. 10/11

  10.

  Halloween koopzondag - 29 oktober

  Durf jij te komen op zondag 29 oktober? In het centrum van Borne is het namelijk weer griezelen geblazen tijdens Halloween! Probeer je tijdens het shoppen een weg te banen door het enge straattheater, breng bij stalen zenuwen een bezoek aan het spookhuis (leeftijd 10+!) of kom spelletjes spelen & knutselen in de grote grijze kerk op het Dorsetplein.

 4. 9/11

  9.

  Nachtconcert Borns Kleinkoor 6 & 7 okt

  Romantiek in de nacht! Op 6 & 7 oktober, 's avonds om 23:00 uur ben je welkom in de Oude Kerk voor het nachtconcert van het Borns Kleinkoor. Een unieke tijdstip voor een uniek concert! Stelt u zich eens voor dat u op een avond in de Oude Kerk zit en een mannenkoor, zachtjes een slaapliedje neuriënd, de kerk binnentreedt. De kerk is half in het duister gehuld en op meerdere plekken branden kleine kaarsjes. In de stilte van de kerk speelt een indianenfluit... Nieuwsgierig?

 5. 8/11

  8.

  Community Art: Wildhangen!

  Galerie Het Koetshuis biedt iets speciaals: een Community Art activiteit Wildhangen! Iedereen kan aan deze activiteit meedoen, van jong tot oud. Maar wat is Wildhangen? En hoe doe je dat Iedereen kan zijn of haar creativiteit laten stromen door een kunstwerk te maken waarin één of meer tinten blauw zijn verwerkt. Het werk kan op zaterdag 7 oktober in Het Koetshuis worden opgehangen.

 6. 7/11

  7.

  Filmhuis films in Borne

  Ook in oktober kan je genieten van Filmhuis films! Op 4 oktober speelt De Acht Bergen, op 11 oktober 'Good luck to you, Leo Grande', op 18 oktober speelt 'Tár' en op 25 oktober speelt 'Dalva'. Stuk voor stuk met 4 á 5 sterren beloond door verschillende recensenten.

 7. 6/11

  6.

  Expositie Art in Blue (10 sept - 8 okt)

  In het kader van Borns Blauw presenteert de Bornse Synagoge een blauwe expositie. Bij Art in Blue ontdek je werken van 14 schilderijen uit particulier bezit. Het is werk van gerenommeerde kunstenaars zoals Jan te Wierik, Theo Wolvecamp, Jelle Otter, Kanbier, Freek van den Berg, Maja Wildevuur, Stork Damen en Riemko Holtrop!

 8. 5/11

  5.

  Halloween in Hertme - 28 okt

  Stap op zaterdag 28 oktober door de piepende en krakende poorten van het Openluchttheater in Hertme en laat je verwelkomen door heks Wientje! Zij neemt je mee naar spoken, heksen en andere griezels!

 9. 4/11

  4.

  Muziekcafé Borne - 21 oktober

  Op deze muziekcafé avond geniet je van de optredens van de bands Backroad & New Coulours. Muziekcafé avonden zijn uitgegroeid tot avonden waar mensen naar uitkijken om te genieten van muziek, gezelligheid en te dansen! Meer weten over deze bands?

 10. 3/11

  3.

  Lezing Maria Driessen - 13 okt

  Kunsthistorica Maria Driessen neemt bezoekers mee in haar lezing ‘Blauw, meer dan een kleur’. Deze lezing is in het kader van het evenement Borns Blauw en zal plaatsvinden in Cultuurpodium De Bornse Synagoge.

 11. 2/11

  2.

  Arabisch Tafelen - 19 okt

  Neem ook plaats aan de Arabische tafel, kies uit lekkere gerechten van diverse landen van de sprookjes uit 1001 nacht en maak kennis met eventuele nieuwe vrienden! Dankzij de kookkunsten van vier Bornse vrijwilligsters, van Arabische afkomst, wordt er (ongeveer) elke 14 dagen op de donderdagavond een buffet gevuld met de heerlijkste gerechten.

 12. 1/11

  1.

  Concert: Schokker-Vinke-Wijnands-Groenen 29 okt

  Zondagmiddag 29 oktober brengt het trio Han Schokker (piano), Barbera Vinke-Deinum (cello) en Marinka Wijnands (fluit) een muzikaal programma rond de Russische componist en pianist Sergej Rachmaninov. Zij spelen o.a. het trio élégiaque. De muziek wordt afgewisseld met teksten van Stevine Groenen.

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand december 2023

  Geschreven door Corine
 2. Winkelen

  Bijzonder lekkere adresjes!

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 5 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Winkelen

  Leuke adresjes om woonaccessoires te shoppen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter