1. 0/12
  '

  Doe-tips

  De 12 leukste evenementen in Borne in de maand juli

  Geschreven door

  Corine

  In de maand juli is er weer van alles te doen in Borne, Hertme & Zenderen. Geniet van de Afrikaanse sferen in Hertme of ga bijvoorbeeld los tijdens de Zenderense Zomerfeesten! Drink borrels voor het goede doel, dein mee op de deuntjes van Racoon en Edwin Evers Bed in het Openluchttheater en nog veel meer leuks. Genoeg te doen in juli in Borne!

 2. 12/12

  12.

  Afrikafestival Hertme 2024 - 6 & 7 juli

  We beginnen juli goed met het enige echte Afrikafestival in Hertme! Je waant je voor heel even in Afrika. Terwijl je luistert naar de mooie Afrikaanse klanken leren jong én oud kennis maken met de rijke, diverse Afrikaanse culturen. Doe mee met workshops, woon een lezing bij of bezoek de exotische markt. Geniet van de ontspannen sfeer! Ook voor kinderen is er een uitgebreid programma. Er zijn nog tickets te koop!

 3. 11/12

  11.

  Zenderse Zomerdeesten - 5 t/m 7 juli

  Van 5 tot en met 7 juli is het weer tijd voor de Zenderse Zomerfeesten! Met nieuwe onderdelen zoals de fitte zondagochtend: een wielerronde en sportieve work-out, maar ook de oude vertrouwde klassiekers zoals foam volleybal toernooi, vogelschieten én groot feest 's avonds met leuke bands & DJ's!

 4. 10/12

  10.

  Het Kop Event - 6 juli

  Kirsten's Kopgroep, opgericht om geld in te zamelen voor het Hersentumorfonds, komt dit jaar met Het Kop Event! Met een spannende voetbalwedstrijd, een wedstrijdveiling, borrels, DJ, FC Twente spelers en nog meer gasten belooft het een gezellige middag te worden. Allemaal voor het goede doel!

 5. 9/12

  9.

  Container Concert - 8 juli

  De Bornse Harmonie nodigt u uit voor een gezellige avond vol zomerse klanken tijdens het concert op maandag 8 juli om 20.00 uur bij hun eigen clubgebouw, Weideweg 1 in Borne. Onder leiding van dirigent Michelle Wassing presenteert de Bornse Harmonie gevarieerde muziek in de Openlucht.

 6. 8/12

  8.

  Buitenorkest Stedelijk Orkest Borne - 8 juli

  Vorig jaar speelden ze voor een groot publiek in speeltuin Rozenhof op de Bornsche Maten. Dat vonden ze zo’n mooi plekje dat ze hier weer een buitenconcert gaan geven!

 7. 7/12

  7.

  Racoon - 12 juli

  Het is alweer een paar jaar geleden dat Racoon op visite kwam in Hertme. Maar uit het oog betekent zeker niet uit het hart en daarom komt de band op 12 juli weer spelen op een editie van Metropool Open Air op 1 van de mooiste concertlocaties van Nederland: het Openluchttheater in Hertme!

 8. 6/12

  6.

  Expositie Geisha

  Museum Bussemakerhuis presenteert na het succesvolle B.L.A.U.W. de fascinerende tentoonstelling 'Geisha. Tradities, Rituelen en Zijde' van 15 maart tot en met 1 november 2024.

 9. 5/12

  5.

  Plantenmarkt - 13 juli

  Stichting Plantenasiel Borne houdt in samenwerking met het Kulturhus een Plantenmarkt. Hier kun je voor een mini prijsje plantjes en stekjes kopen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw stekjes en planten te ruilen en te delen met anderen.

 10. 4/12

  4.

  Edwin Evers Band - 13 juli

  Voor de shows van Edwin Evers Band op donderdag 14 november en vrijdag 15 november in Metropool Hengelo en voor het concert op zaterdag 30 november in het Muziekcentrum Enschede zijn nog wel tickets beschikbaar.

 11. 3/12

  3.

  Zomerrondleiding Oud Borne

  In juli en in augustus is het weer zover: je kan weer mee met de georganiseerde rondleidingen van Gidsen Oud Borne. Voor deze activiteiten hoef je je van te voren niet op te geven! Op woensdag & zondag staat er een gids voor je klaar om 14:00 bij de fontein van het Dorsetplein. Luister naar leuke anekdotes en interessante historische feitjes van Oud Borne! Kosten: 5 euro.

 12. 2/12

  2.

  Bornse Kunstenaars in Koetshuis - deel 2

  Van 1 juli tot en met 29 augustus exposeren Bornse kunstenaars allemaal met één werk in het Koetshuisje. Ontdek de werken van Elsa Snijder, Floor Joosten, Mirna Limon, Willemien Nijman, Heleen Redderhof, Neveen Rustum, Mirian Jacobs, Annet van Rijswijk en Yvonne Denekamp.

 13. 1/12

  1.

  Borns Onderonsje dé Podwalk

  Doe je oordopjes in, wandelschoenen aan en struin door het mooie Oud Borne. Ontdek de verschillende locaties, luister naar de verhalen en leer Borne nog beter kennen!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 8 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Speciale expositie Bornse Kunstenaars in Koetshuis

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  Het Kop Event 2024 op 6 juli

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Gidsengroep Oud Borne weer van start

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter