1. 0/13
  '

  Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand maart

  Geschreven door

  Corine

  In de maand maart is er weer van alles te doen in Borne, Hertme & Zenderen. Geniet van de start van de lente, bezoek verschillende voorstellingen in het Kulturhus en in 't Spookhoes en ga naar de nieuwe expositie in het Bussemakerhuis!

 2. 13/13

  13.

  De Bössels van Baartman (1 maart - Uitverkocht!)

  Helaas al uitverkocht, en dat is ook niet gek: onze eigen Bornse Nathalie Baartman tourt door de theaters met haar show 'De Bössels van Baartman'. Onder het motto: 'als ik Twents zing, klopt het hart van mijn wortels luider' komt ze met een prachtig scala aan Tukkse nummers en Nedersasksische songs!

 3. 12/13

  12.

  Filmhuis films in Borne

  In maart zijn er weer mooie film voorstellingen in het Kulturhus! Veel Duitse films deze keer. Op 6 maart speelt Das Lehrenzimmer en op 13 maart kijk je naar Roter Himmel. Op 20 maart draait Letzter Abend en op 22 maart kun je achterover leunen terwijl je kijkt naar Napoleon. Aan het einde van de maand, op 27 maart, kan je kijken naar Zone of Interest. Stuk voor stuk met 4 á 5 sterren beloond door verschillende recensenten!

 4. 11/13

  11.

  Around the World - Concert 2 maart

  We gaan Around the World met het concert van de Bornse Harmonie in samenwerking met theatergroep Barst. Zo reizen ze langs Schotland, Amerika, Polen en nog meer verschillende landen. Er wordt muziek gemaakt, gezongen, gepresenteerd en geacteerd! Ga je mee op reis?

 5. 10/13

  10.

  Huiskamerconcert in 't Spookhoes (3 maart)

  Geniet op zondag 3 maart van het huiskamerconcert van Het Relámpago Trio in het Spookhoes. Je luistert onder andere naar improvisaties over Volksmelodieën, De Zwaan van Saint Saëns, Scarlatti sonata (accordeon solo), tango’s en ierse tunes, en een sonate en cello suite van Bach.

 6. 9/13

  9.

  Tentoonstelling 'Geisha' bij Bussemakerhuis

  Na de succesvolle tentoonstelling B.L.A.U.W. komt het Bussemakerhuis nu met expositie 'Geisha. Tradities, rituelen en zijde'. Je krijgt een zeldzaam inkijkje in de complexe en kleurrijke wereld van deze iconische Japanse vrouwen. Met de kimono’s uit de verzameling van Adri en Guky van Hoegee belooft dit een inspirerende ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, geschiedenis, cultuur of kunst.

 7. 8/13

  8.

  Daniël Lohues - Theatertour op 12 maart!

  Daniël Lohues trekt in het voorjaar van 2024 met een nieuwe voorstelling weer langs de vaderlandse theaters en komt op 12 maart in Borne! Hij brengt nieuwe songs, lievelingsnummers uit de succesvolle Allennig-serie en van de prachtige platen daarvoor en daarna. Hij begeleidt zichzelf op de vleugel of op de gitaar, of op een banjo of een mandoline. Je weet het maar nooit.

 8. 7/13

  7.

  Borns Onderonsje dé Podwalk

  Sinds eind vorig jaar in Borne: wandel mee met Borns Onderonsje de Podwalk! Scan met je telefoon de QR code op de bordjes of ga naar de website van visitborne.nl. Luister vervolgens naar de korte fragmenten met interessante verhalen, anekdotes en feitjes uit de Bornse geschiedenis bij verschillende panden & monumenten.

 9. 6/13

  6.

  Finalistentournee Cameretten Festival - 9 maart

  De drie finalisten van Cameretten Festival 2023 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling voor jou te spelen. Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je een rondreis maakt met de leukste, nieuwe cabaretiers en stand-up comedians als jouw reisleiders.

 10. 5/13

  5.

  Gewoon Aans - 16 maart

  Het streektaalgezelschap “Gewoon Aans!” Draag jij de streektaal een warm hart toe en wil je een avond vermaak en ontspanning? Dan nodigen wij je uit om te komen kijken naar een sprankelende show vol dans zang en sketches. Laat je verrassen door onze zes spelers die garant staan voor een avondvullend programma vol humor.

 11. 4/13

  4.

  Koopzondag 24 maart

  Breng de lente maar in je garderobe, in huis en in de tuin! Tijdens deze koopzondag wordt je geïnspireerd door de modellen op de 400 meter lange catwalk door het centrum van Borne heen. Op 3 verschillende tijden showen Bornse winkeliers hier hun laatste collectie! Na het winkelen plof je natuurlijk neer voor een borreltje of lekker diner.

 12. 3/13

  3.

  Palmpasenoptocht 24 maart

  Traditiegetrouw lopen op palmzondagmorgen de kinderen rond met een palmpasenoptocht in Borne. Zing jij mee op zondag 24 maart? Folklore groep Borne nodigt namelijk alle Bornse kinderen nodigen weer uit om mee te lopen in de vrolijke Palmpasenoptocht. De optocht vertrekt om ongeveer 11:45 uur vanaf de St. Stephanuskerk aan de Stationsstraat.

 13. 2/13

  2.

  E-chopper huren

  Huur een e-chopper van Actief Twente via Pannenkoekhuis Smikkel en tour door het mooie Borne, Hertme & Zenderen richting Delden. Stop in het centrum voor een lekker ijsje of een kopje koffie op het terras, neem in het buitengebied even de tijd om alle mooie bloeiende natuur in je op te nemen en voel de wind door je haren. Een tour met de e-chopper is een heerlijke tip voor de maand maart!

 14. 1/13

  1.

  Nog veel meer te doen

  Dit is natuurlijk nog lang niet alles! Bekijk de agenda op onze website en houd onze sociale media kanalen in de gaten. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er te doen is in bruisend Borne!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 8 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Speciale expositie Bornse Kunstenaars in Koetshuis

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De 12 leukste evenementen in Borne in de maand juli

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Het Kop Event 2024 op 6 juli

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter