Doe-tips

Gidsengroep Oud Borne weer van start

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 2560 x bekeken

Na heel veel maanden is het eindelijk weer zo ver: de gidsen van Oud Borne staan weer te trappelen om rondleidingen te geven. Vanaf 3 juli starten ze weer!

Het heeft even geduurd maar binnenkort is het weer zover: de Stichting Gidsen Oud Borne gaan weer zomerrondleidingen organiseren! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Je hoeft je van te voren niet aan te melden, je kan je gewoon melden op het Dorsetplein bij de fontein en daar staat de gids op je te wachten. Wanneer? Elke woensdag en zondag in juli en augustus (met uitzondering van 21 en 25 augustus i.v.m. de Melbuul'ndagen).

Samen met één van de bevlogen gidsen struin je voor 5 euro per persoon door Oud Borne, ons beschermde dorpsgezicht. Ondertussen vertelt een gids je anderhalf uur lang van alles over de geschiedenis van Borne, deelt leuke weetjes en wijst je op unieke details. Na anderhalf uur loop je zo het centrum van Borne in én kan je genieten van ons mooie winkelaanbod of strijk je neer op één van de terrassen voor een goed kop koffie (lekker met appeltaart!). Het is trouwens ook hartstikke leuk om je rondleiding te combineren met een beklimming van de Oude Kerk of een bezoek aan Museum Bussemakerhuis.

Mocht je Borne een keer bezoeken voor een dag of verblijf je als toerist bij ons in de omgeving is het een echte aanrader. Ook voor inwoners van Borne is het leuk: nog lang niet elke inwoner kent de geschiedenis van ons dorp. Het is een echte aanrader!

Mocht je nou willen komen met een grote groep (de buurt, een familie, een groep collega's) zorgen ze voor een tweede groep met gids. Aanmelden kan via Gidsen Oud Borne! Het blijft altijd mogelijk, 365 dagen per jaar, een rondleiding door Oud Borne op maat én op afspraak te doen. Neem ook daarvoor contact op met Andre Muller via de website van Gidsen Oud Borne of door te bellen naar 074-2663082.

Genieten. Tijd vergeten. Rustig aan doen. #thingstodointwente

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 8 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Speciale expositie Bornse Kunstenaars in Koetshuis

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De 12 leukste evenementen in Borne in de maand juli

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Het Kop Event 2024 op 6 juli

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter