Bruisend Borne

Kerstmis in Oud Borne

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 5375 x bekeken

Wat genieten: urenlang slenteren tijdens Kerstmis in Oud Borne. Slechts één keer per 2 jaar kunnen duizenden bezoekers genieten van een theaterstraat, grote kerstmarkt, optredens van koren & orkesten, een fakkeloptocht en nog veel meer!

Kerstmis in Oud Borne

Ons karakteristieke beschermd dorpsgezicht Oud Borne is natuurlijk dé perfecte locatie voor dit prachtige evenement: Kerstmis in Oud Borne. Het is dan ook niet gek dat al geruime tijd van te voren door veel mensen Kerstmis in Oud Borne vaak al ruim van te voren met dikke rode letters in de agenda is gezet. De volgende editie zal plaatsvinden op 14 december 2024.

Beleef Kerstmis in Oud Borne

Tussen 16:00 en 21:00 uur is er in de schitterende verlichte straatjes in Oud Borne van alles te beleven! (De volgende editie zal plaatsvinden in 2024. ) Het bomvolle programma biedt voor iedereen altijd iets leuks. Vanaf 16:00 start er bijvoorbeeld vaak een fakkeloptocht vanaf de St. Stephanuskerk richting Oud Borne, waar kinderen aan mee mogen doen. In verband met de veiligheid zullen ze wel moeten worden vergezeld door een volwassene. Bij de fakkeloptocht kan zomaar eens een andere bijzondere groep aansluiten: een kudde schapen! Gezamenlijk starten ze dan hun optocht richting Oud Borne, maar maken een tussenstop voor de opening en het lichtjes ontsteken van de grote wensboom op het Dorsetplein. Voorop in de fakkeloptocht gaan Jozef en Maria van het Tableau Vivant, de levende kerststal (door theatergroep Barst) die tijdens het evenement regelmatig onder begeleiding van een orgelman en een herder met schapen een rondje zal maken.

Theatergroep Barst tijdens Kerstmis in Oud Borne 2019
Theatergroep Barst tijdens Kerstmis in Oud Borne 2019

Kerstmarkt & optredens

Onderweg op de route zijn er zo'n genoeg kramen met o.a. kerststukjes, kerstdecoratie, sieraden, cadeaus, streekproducten en brocante. Uiteraard afgewisseld met kramen die zich richten op de innerlijke mens! Glühwein, warme chocolademelk en stroopwafels mogen natuurlijk niet ontbreken. Ondertussen kan je in de Oude Kerkstraat genieten van optredens van theatergroepen zoals Theatergroep Buitengewoon dat Scrooge op de planken zal brengen of bijvoorbeeld Theatergroep Barst dat een compilatie brengt uit verschillende kerstmusicals. Luister naar de mooiste kerstliederen die ten gehore worden gebracht door koren, ensembles, midwinterhoorns en Double6. Vergeet ook niet mee te deinen tijdens de optredens van dansgroepen Cladans en Balletstudio Jennifer Willems. We zeggen het niet voor niets: een bomvol programma dus!

omschrijving
omschrijving

Lichtshow

En als of dat nog niet alles is, is er de afgelopen jaren ook nog een spetterende licht & lasershow te zien bij de Oude Kerk. Ter hoogte van de Pellenhof & de Oude Kerk is de show meerdere keren te zien.

Al met al is het dus altijd een heerlijke avond te worden. De volgende editie van Kerstmis in Oud Borne zal op 14 december 2024 plaatsvinden.

Praktische informatie

In verband met de te verwachten drukte is het advies om lopend of met de fiets te komen. Kom je van iets verder weg verwijzen we je graag naar onze parkeermogelijkheden. De overdekte parkeergarage van het Kulturhus Borne is op slechts 2 minuten loopafstand en de grote parkeerplaats bij Station Borne is op ongeveer 10 minuten loopafstand.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand februari

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter