Doe-tips

Koningsdag in Borne!

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 2308 x bekeken

In Borne zijn we gek op Koningsdag! En ook veel mensen buiten Borne zijn gek op Koningsdag, want zelfs op de vroege ochtend komen ze van heinde en ver om hier te struinen over de rommelmarkt en te genieten van de knusse gezelligheid op straat.

Dit artikel gaat over Koningsdag 2021, wil je meer weten over 2023? Klik dan hier!

Dat Koningsdag niet saai hoeft te zijn, blijkt wel uit de verschillende initiatieven die zijn opgestart.

Deze Koningsdag komen we namens Visit Borne met iets nieuws: we gaan dit jaar een oranje veer uitreiken! De oranje veer willen we uitreiken aan een ondernemer in de gemeente Borne. Zoals jullie weten was het geen makkelijk jaar voor ze. Wij zouden graag daarom van jullie horen welke ondernemer volgens jullie wel 'een-veer-in-de-reet' verdiend! Welke Bornse ondernemer roem jij om zijn of haar doorzettingsvermogen, creativiteit & lef? Wie verdient er volgens jou een compliment? De ondernemer die de meeste stemmen krijgt zal een hele week worden gehighlight op VisitBorne en het podium krijgen wat hij/zij verdiend!

Stemmen kan via de socials (Facebook & Instagram), maar dit kan ook op Koningsdag zelf. Print deze afbeelding uit, vul de naam van de ondernemer in en lever deze in bij de oranje foodtruck in het centrum van Borne op Koningsdag! Tussen 12:00 & 15:00 staan wij voor je klaar. De stemmen die hier worden ingeleverd, tellen dubbel! En in ruil voor je moeite, ontvang je van ons een lekker Oranje Bittertje. To go uiteraard!

Schroom dus niet om jullie stemmen te laten horen. Tag, reageer, deel en draag jouw ondernemer een warm hart toe!

Oranjecomité Borne 'Koning van je eigen woning'

Koning van je eigen woning! Onder het motto van 'als we niet gezamenlijk de deur uit kunnen, moeten we er thuis een koninklijke dag van maken' komt het Oranjecomité met een leuke actie. Wat te doen? Versier je huis of straat, maak een mooie stoepkrijttekening, trek je gaafste oranje outfit aan of maak speciale Koningsdag-cakejes: genoeg mogelijkheden om Koning van je eigen Woning te worden. Maak er samen met je buren een leuk feestje van! En vergeet niet om je koninklijk te laten fotograferen: je kan namelijk hele leuke prijzen winnen. Hoe mee te doen?

Koningsdag 2019
Koningsdag 2019

Deel jouw beste foto op 27 april op Facebook of Instagram, tag Oranjecomité Borne (@oranjecomiteborne) en gebruik de hashtag #KoningWoningBorne. Heb je geen sociale media? Ook geen probleem: je foto mag je ook insturen via oranjecomiteborne@gmail.com. Uit alle inzendingen worden twee winnaars gekozen. Er is een prijs te winnen voor een individuele inzending, maar ze geven ook één straatprijs weg.

'Kroonjuweel van Borne 2021'

Waar we bij de Oranje Veer op zoek zijn naar een ondernemer in gemeente Borne, reikt het Oranjecomité een prijs uit aan dé Bornenaar die het afgelopen jaar van onschatbare waarde is geweest voor de dorpsgenoten. Denk bijvoorbeeld aan iemand die misschien de straat wel belangeloos heeft opgeknapt, een mantelzorger die onmisbaar is geweest of iemand die bijvoorbeeld je buren uniek heeft geholpen!

De dorpsgenoot met het mooiste verhaal verdient de titel Kroonjuweel van Borne 2021. Weet jij wie dit verdient, en wil je die persoon aanmelden? Stuur uiterlijk 26 april je inzending naar het Oranjecomité: oranjecomiteborne@gmail.com.

Het meest hartverwarmende verhaal wordt op passende wijze in het zonnetje gezet en mag zich een jaar lang met recht het Bornse Kroonjuweel noemen!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  Borne op z'n Best

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Palmpasenoptocht Borne 2024

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

  Geschreven door Corine
 4. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand maart

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter