De Zwanenhof

Op één van de mooiste plekjes in Twente ontvangen ze je met open armen in een inspirerende omgeving. Je bent van harte welkom in dit warme huis; waar de mens de ruimte krijgt om mens te mogen zijn.

Op deze bijzondere plek komt alles samen: rust, zorg, groen, bezinning, verbinding, veiligheid én noaberschap. Een warm huis op een prachige groene plek dus. Met z'n veelzijdigheid en enthousiaste team, als de grote groep vrijwilligers die zich hier dag en nacht inzetten, is dit een pareltje voor gemeente Borne.

Kom lekker tot rust in hun opengestelde 'Beweeg en Beleef' tuinen en het bos, wandel er doorheen en/of neem plaats op één van de vele bankjes. Het terras aan de voorkant van De Zwanenhof biedt voor mensen die onderweg zijn ook een heerlijk kopje koffie of thee. Met z'n totale oppervlakte van 6200m2, met tientallen kamers, behandelkamers, appartementen en vergaderzalen komt er steeds meer leven in de brouwerij. Het is de ideale plek om te ontmoeten, elkaar op te zoeken en gezelschap te houden.

De grote verbinding

De vergaderzalen

Naast de 7 conferentiezalen en een multifunctioneel kapel is er ook een tuinzaal met terras en uitzicht op de kloostertuin. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie, lunch of diner. De vergaderzalen worden aangeboden inclusief koffie, thee en water, uitstekende WiFi, beamer en flip-over. Lees meer over de vergaderzalen, kosten en mogelijkheden!

Historie

In Zenderen werd in 1927 het retraitehuis St. Josef van de paters Redemptoristen geopend waar Twentse katholieken terecht konden voor hun innerlijke vorming. In 1963 werd onder invloed van de veranderende tijdgeest St. Josef omgedoopt tot Bezinningscentrum De Zwanenhof en stond sindsdien open voor kerkelijken en niet-kerkelijken. Uiteindelijk bleken de financiële middelen van de paters niet toereikend te zijn om het centrum in stand te houden en werd in 2012 het complex met kloostertuin verkocht met als nieuwe naam de Zwanenhof, centrum voor training en verdieping.

Inmiddels is De Zwanenhof een warm huis waar de mens de ruimte krijgt om mens te mogen zijn. De zorgzaamheid van de nonnen in het verleden is overgaan in een nieuw zorgjasje: met de kennis en kunde van nu.

Een bijzondere omgeving, omringd door het mooie Twentse landschap en een prachtige bos- en natuurgebied. Op deze unieke plek vindt je de rust om ideeën op te doen, kennis te delen en thuis te komen. In een sfeer van gastvrijheid doen ze er alles aan om jouw inspiratie de ruimte te geven. Welkom!

Of bekijk de website www.zwanenhof.com

Openingstijden

maandag 08:30 - 17:00
dinsdag 08:30 - 17:00
woensdag 08:30 - 17:00
donderdag 08:30 - 17:00
vrijdag 08:30 - 17:00
zaterdag 11:00 - 17:00
zondag 11:00 - 17:00

contactinformatie

 

Retraitehuisweg 6
7625 SL Zenderen

074-2659525

voorzieningen

Ligging
  • Bij het bos
  • Landelijk gelegen
Faciliteiten
  • Terras
Wifi
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter