Bezichtiging Toren van de Oude Kerk

De oude kerk herbergt tal van prachtige architectonische pareltjes, de muurschilderingen, de uit Bentheimer zandsteen vervaardigde spreekstoel. En het prachtige Barokke kerkorgel.

Waar je ter wereld ook komt, in elk willekeurig dorp of stad bevindt zich wel een kerk. Een mooie oude kerk. Ook in Borne staat zo'n prachtig bouwwerk met een zeer rijke historie: de Oude Kerk. De Oude Kerk staat heel centraal in Oud-Borne te midden van ander, belangwekkend cultuurhistorisch erfgoed, talloze (rijks)monumenten, een bijzonder stratenpatroon en een beschermd dorpsgezicht. Dit monument werd in de 15e eeuw gebouwd. Oorspronkelijk als Katholieke kerk en is later overgegaan naar de Protestantse kerk. Heel bijzonder zijn de monumentale klokken en in de toren is een tentoonstelling ingericht over de bouwhistorie van de kerk. Met de openstelling van kerk en toren heeft de Oude Kerk een prominente plek gekregen in toeristisch Borne, en kan zich meten met andere markante gebouwen zoals: het Bussemakerhuis, de Doopsgezinde Kerk, de Synagoge, de Klopjeswoningen, het Kulturhus, de Meijershof en de Mariakapel.

De wijze waarop het voorportaal van de Oude Kerk en de toren in Borne op een aantrekkelijke manier voor publiek wordt tentoongesteld, is bijzonder. Beide gebouwen zijn van grote bouw- en cultuurhistorische waarde. Deze waarde en de schoonheid van al dit verborgene is voor publiek zichtbaar gemaakt. Uniek is het zicht op de gewelven, waarbij aan de hand van een touch-screeen de specifieke details aangelicht kunnen worden.

Bezichtiging van de toren van de Oude kerk kunnen worden geboekt bij André Muller, tel.nr. 074-2663082 of via de website www.gidsenoudborne.nl. Er is een speciale gidsengroep die u meeneemt om de cultuur historie van de Oude Kerk te laten beleven.

Of bekijk de website www.gidsenoudborne.nl/

Openingstijden

Voor groepen toegankelijk tot 15 personen op afspraak via 074-2663082. Tijdens juli en augustus elke zaterdag bezichtigingen van 14.00 tot 18.00 uur. U hoeft dat dan niet vooraf aan te vragen, gewoon komen is genoeg.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Er is een trap aanwezig

prijzen

€ 5,00 Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter