1. 0/8
  '

  Doe-tips

  Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

  Geschreven door

  Corine

  Als je Pasen viert in Borne, dan beleef je Pasen op manier zoals het hoort! Breng gezellig tijd met elkaar door en geniet van onze mooie tradities. Zing mee met de Palmpasentocht of staar naar de vlammen tijdens het paasvuur. Heel veel folklore, van ons voor jou. Dat en nog veel meer tips voor een leuke Pasen!

 2. 8/8

  8.

  Palmpasenoptocht

  Palm-palm poasken, Loat de koekoek roasken, Loat de kievit zingen, Dan kriejt wiej lekk’re dingen. In Borne is het een traditie dat de kinderen op palmzondagmorgen rondlopen met een palmpaasstok: een met palm of buxus versierde stok in de vorm van een kruis, waaraan vruchten, slingers, en verschillende snoepjes hangen. Bovenop kraait een haantje van brood! In Borne zijn alle kinderen welkom om mee te lopen met de vrolijke Palmpasenoptocht

 3. 7/8

  7.

  Paasbrunchen bij Jachtlust

  Zin om uitgebreid brunchen met je gezin, paar vrienden, vriend of vriendin? Reserveer dan voor de paasbrunch bij Hotel Restaurant Jachtlust. Geniet van een uitgebreide brunch tussen 11:00 en 14:00 uur! Reserveren graag voor woensdag 27 maart.

 4. 6/8

  6.

  Sharing Paasbrunch bij Kidscity - 31 maart

  Eten en spelen combineren? Ga dan voor de Sharing Paasbrunch op Eerste Paasdag bij Kidscity! Terwijl er lekker van alles op je eigen tafel staat om te delen (warm & koud!), is er genoeg entertainment. De Paashaas komt natuurlijk paassfeer proeven en de kinderen kunnen zich uitleven! Er wordt gewerkt met all-in tarieven.

 5. 5/8

  5.

  Loop er op je paasbest bij!

  Op je paasbest betekent ‘op je allermooist'. Ga iemand op zijn of haar paastbest gekleed, dan heeft diegene zijn of haar beste/nieuwe kleren aan! Vroeger was het namelijk gebruikelijk om met Pasen nieuwe kleren aan te trekken. Tegenwoordig zie je dat dit meer is verschoven naar Kerst, maar weet je: het is een top reden om weer te gaan kleding shoppen in Borne!

 6. 4/8

  4.

  Paas High Tea bij de Karmeliet

  Niet zin om zelf uren lang in de keuken te staan? Schuif dan aan voor een heerlijke verse paasbrunch of paas-high tea bij Theehuis de Karmeliet. Geniet van een uitgebreide selectie aan luxe huisgemaakte hapjes bij de High Tea, en de rijkgevulde Brunch bestaande uit verse producten die zij zelf verbouwen. Op zondag 31 maart en maandag 1 april te reserveren!

 7. 3/8

  3.

  Een ei hoort erbij!

  Ja, een bezoek aan onze eigen Hedevelds Bio Ei mag natuurlijk niet ontbreken voor de paasdagen. Koop hier lekkere paasattenties, maar zorg in ieder geval genoeg eieren voor tijdens de paasbrunch. Wist je wel dat, omdat er in de vastentijd geen vlees en eieren mocht worden gegeten, deze beschilderd en vervolgens bewaard werden tot en met Pasen? Op Paaszondag is de vastentijd weer voorbij en mochten de eieren gegeten worden!

 8. 2/8

  2.

  Paasvuur Borne - 31 maart

  In Borne trekt het elk jaar weer duizenden bezoekers: het paasvuur op het terrein aan de Oonksweg in Borne. De traditie van het oude vuurfeest gaat al honderden jaren terug! Folkloregroep Borne verzorgt elk jaar dit warme spektakel. Kom jij ook langs om te staren naar de vlammen en te luisteren naar het geknetter van vuur & geroezemoes?

 9. 1/8

  1.

  Paas caloriën verbranden

  Heb je een volle buik van die net iets te grote paasbrunch? Heb je teveel chocoladepaasetjes gegeten? Óf heb je gewoon behoefte aan een teug frisse lucht? Ga dan op pad met Borns Onderonsje. Wandel door Oud Borne en luister naar de korte geluidsfragmenten en kom meer over alle monumenten en bijzondere gebouwen te weten. Net als het Verhaal van Nederland, maar dan van Borne dus!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  Borne op z'n Best

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Palmpasenoptocht Borne 2024

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand maart

  Geschreven door Corine
 4. Bruisend Borne

  Oproep voor creatievelingen uit Borne!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter