De omgeving van Borne leent zich perfect voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Met een goedgevulde picknicktas wordt de tocht nog een stuk leuker! Voor picknicken heb je gelukkig niet veel nodig: lieve vrienden of familie om je heen, een mooi stukje natuur, goed weer en lekker eten zijn de ingredi├źnten om een picknick te laten slagen. In Borne, Hertme & Zenderen hebben wij fijne plekken waar je neer kan ploffen en kan genieten van al het moois. En lekkers!
In alle rust genieten
Bankje

Om ook in de toekomst te kunnen blijven picknicken, vragen we je (ook namens Natuurmonumenten) om een aantal regels in acht te houden. Blijf op de paden, heb respect voor de natuur, het landschap en de toegangsregels om de schoonheid van de omgeving te behouden. Laten we met elkaar op het volgende letten:

 • Vanwege de droogte is roken en open vuur/bbq-en sterk verboden.
 • Laat je afval niet achter in de natuur, neem dit mee als er geen prullenbak is.
 • Ga voordat je weggaat naar het toilet, in de natuur zijn geen toiletten
 • Ga niet in een weiland zitten met hoog gras: dit is een verstoring voor bepaalde diersoorten zoals reekalfjes of hazen.
 • Houd honden aan de lijn (als het geen losloopgebied is). Honden kunnen namelijk andere diersoorten verstoren.

Een fijne picknick gewenst!

Verhalen voor onderweg

 1. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand februari

  geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

  geschreven door Corine
 4. De Wensboom is weer geopend!

 5. Bruisend Borne

  De Bornse Midwinterhoornblazers!

  geschreven door Corine
De leukste routes liggen voor je klaar

Als je naar rechts kijkt, mis je alles op links

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente met maar liefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Borne, Hertme & Zenderen zijn belangrijke knooppunten binnen de welbekende fiets- en wandelroutes. Als je eenmaal op pad bent door het mooie Twente, wil je nooit meer iets anders. Voor bewegen in een prachtig natuurgebied hoef je dus helemaal niet naar de Ardennen of het Zwarte Woud in Duitsland, dat kan gewoon hier om de hoek. Ontdek onze eigen routes in het dorp of pak de picknickmand in en ga voor een kilometertje of 20 en meer. Heerlijk!