Verhalen uit Borne

Slag om Borne 2022

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 737 x bekeken

Het was hectisch en bij vlagen surrealistisch. Het was hysterisch fanatiek, knotsgek én chaotisch. Ik heb het natuurlijk over de Slag om Borne van afgelopen zaterdag! Al maandenlang was ik samen met mijn andere medeorganisatoren bezig met de voorbereiding.

Puzzels bedenken, vragenrondes maken, de gekste opdrachten verzinnen: bij het bedenken van zo’n groot spel wat leuk moet zijn om met 8 teamgenoten te spelen, maar ook met 16 komt natuurlijk onwijs veel kijken. En het feit dat er zo’n 1500 mensen mee gaan spelen, maakt de uitdaging nog iets groter. Maar als je 5 creatievelingen en belangrijke thema’s als ‘chaos’ en ‘verwacht het onverwachte’ bij elkaar zet, krijg je dus dit als resultaat.

Als ik een dixie
Als ik een dixie

Er zijn nog nooit zoveel dixie deuren geopend (opdracht: ‘als ik een dixie’) zonder dat iemand naar de wc moest en er sprongen meer dan 100 mensen het zwembad in op zoek naar hun badeendje tussen de 1800 dobberende gele duckies. Er werden sociale mediacampagnes bedacht (heb je toevallig veel poffertjes in je tijdlijn gehad?) en zo’n 300 man zocht naar de visser onder de phishers langs de Weideplas. Ondertussen werden er 107 vragen beantwoord door de teamgenoten in het thuishonk, luisterde de teams naar ‘Kareltje leest voor’ en fragmenten van bekende Bornenaren én keken ze een uur lang naar de meest rare bingo liveshow ooit.

Thuishonk
Thuishonk

Er werd kilometers gefietst, nieuwe plekken ontdekt en tussendoor waren er borrels en hapjes. Al dit moois startte met een spannende start waar 117 teamchiefs zich verzamelde in de theaterzaal en die na aanmoediging van Kareltje aan de slag gingen. Met jawel: een legpuzzeltje met zijn hoofd erop. Soms kan het gewoon zo simpel zijn! Voor ons als organisatie start nu fase 2: het nakijken. Op zaterdag 24 september zal de uitslag bekend worden gemaakt tijdens ‘Bok, Rock & Stok’ evenement!

Team Kareltje
Team Kareltje

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand februari

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter