Zeut Chocola

Ambachtelijke chocolade uit Borne. Met een eigen chocolade atelier én een winkel in hartje centrum van Borne, proef je hier het beste van Twente in een bonbon.

Het chocolade atelier van Zeut zit in de voormalige smederij van Borne, dus de ene ambacht is ingeruild voor een andere ambacht! Zeut Chocola is er voor ambachtelijke chocolade, luxe bonbons, maatwerk, kerstpakketten en relatiegeschenken.

Naast business to business, levering aan horeca en detailhandel, kan iedereen sinds 2021 z´n hart ophalen: in hartje centrum Borne kan je terecht bij de overheerlijke winkel van ZEUT! Hier haal je lekkere bonbons in allerlei soorten vormen & smaken, breekchocolade (wat dacht je van zeezout karamel?!), chocoladegeschenken en seizoensgebonden producten: denk hierbij aan chocoladeletters, paaseitjes en kerstchocolade. Een winkel die je sowieso niet uit kan lopen zonder iets lekkers mee te nemen dus!

Passie voor chocolade

De passie voor chocola spat er van af. Volgens Linda & Michael is dit het mooiste vak wat er is. De hele week mogen zij van mooie grondstoffen een creatief én lekker eindproduct maken. Ze maken van elk product een feestje! Niet gek dus dat ze altijd bezig zijn met smaak en ontwikkeling. Proef bijvoorbeeld eens een truffelbonbon met likeur van Kalkwijck Distillers of bijvoorbeeld een rode wijn bonbon met wijngelei van wijngaard Hof van Twente. Of wat dacht je van de chocolade aardbeien van Zeut in samenwerking met De Manderveense Aardbei? Deze laatste is wel een echt zomerproduct, dus niet het hele jaar verkrijgbaar. Bij Zeut werken ze dus graag samen met andere ambachtelijke bedrijven uit Borne en omstreken die met net zoveel passie heerlijke producten maken.

Stukje Bornse chocolade geschiedenis

In 2016 is Linda gestart in de bijkeuken met het maken van bonbons voor de horeca. De bijkeuken werd al snel te klein en de garage werd omgebouwd tot productie ruimte. Vervolgens won Linda in 2017 de Startersprijs Midden Twente. Dit gaf een enorme boost aan de chocoladezaak! De garage werd daardoor al snel te klein. In 2018 werden Michael en Linda de gelukkige eigenaren van de oude smederij in Borne. De smederij werd verbouwd tot het prachtige chocolade atelier dat het nu is!

In 2019 besloot ook Michael zijn baan als chefkok op te zeggen om aan de slag te gaan met Zeut. Samen produceerden ze chocolade, met name voor business to business. In 2020 werd alles anders door Covid19 en in overleg met Vera van Ijssalon de Harmonie besloten ze in de wintermaanden de ijssalon te gebruiken voor de verkoop van hun bonbons aan consumenten. Dit bleek een groot succes! Richting de zomer werd de ijssalon weer gewoon een ijssalon en gingen Linda & Michael verder met het produceren van chocolade voor business to business. Met één verschil... de consument in Borne ging op zoek naar de chocolade van Zeut. Hoog tijd voor een winkel dus! In de zomer van 2021 was het dan zover en opende Zeut een winkel aan de Nieuwe Markt 13, hartje centrum dus.

Of bekijk de website www.zeut.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 09:30 - 18:00
donderdag 09:30 - 18:00
vrijdag 09:30 - 21:00
zaterdag 09:30 - 17:00
zondag gesloten

In de maanden juni en juli hanteren ze de volgende openingstijden:
Vrijdag 9.30 - 21.00uur
Zaterdag 9.30 - 17.00uur


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter