Bierbrouwerij Borne

Heerlijke biertjes met gevoel voor historie, gebrouwen in een ambachtelijke brouwerij op Bornse grond: Marcel brouwt het lekkerste bier uit Twente!

Bierbrouwerij Borne werd opgericht in 2017 door Marcel Bergboer, speciaalbierliefhebber sinds zijn jeugd. Uit interesse in het bierbrouwen experimenteerde hij in de keuken met zijn eerste proefbrouwsels, maar al snel werd de capaciteit uitgebreid door ook steeds meer in grotere batches te produceren. Inmiddels niet meer weg te denken bij de Bornse slijterijen en lokale horeca: Bierbrouwerij Borne!

Het allereerste biertje was Boris bier. Een stoer bier met koffie (8,1 procent alcohol). Vernoemd naar de ooit in Borne opgegraven mammoet in Borne, waar ook een standbeeld van in het dorp staat. Ondertussen is er een (bijna) alcoholvrij biertje bijgekomen en hoor je steeds vaker in de kroeg: doe mij maar een Spanjaardje! Refererend naar het bier Spanjaard Blond of Spanjaard Donker. Gebrouwen als eerbetoon aan textielfabriek Spanjaard en de familie Spanjaard. Als grootste werkgever van het dorp (meer dan 1800 werknemers!) en het oprichten van o.a. de Bornse Harmonie & het Badhuis, is Jacob Salomon Spanjaard een belangrijke speler geweest in de Bornse geschiedenis.

Biertjes met een verhaal. Ik hou ervan! En niet onbelangrijk: ze smaken ook nog eens onwijs goed.

De biertjes van Bierbrouwerij Borne zijn te koop bij de slijterijen in Borne (Barrique, Mitra), Zuivelhoeve, op de tap bij Steegje en op de fles bij Bliss!

Of bekijk de website www.bierbrouwerijborne.nl

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter