Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Bistro Weleveld

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Op 1 mei 2015 is Golfpark Weleveld geopend. Op een deel van het oude landgoed Weleveld is een prachtige 9-holes golfbaan gerealiseerd. Naast de golfbaan bestaat het golfpark uit een grote drivingrange, een oefen- en puttinggreen en een hypermodern clubhuis-restaurant.

De Nederlandse Golf Federatie heeft onlangs officieel de A-status aan het golfpark toegekend. Het is een bewijs en een erkenning, dat de golfbaan (PAR 72, lengte 5462 m) en de hele accommodatie aan alle eisen voldoet. Het golfpark is laagdrempelig en gastvrij. Niet-golfers en gasten kunnen dagelijks terecht in het sfeervolle restaurant. Daarnaast komt elke golfer, van beginner tot vergevorderde amateur, op golfpark Weleveld aan zijn trekken. Natuurlijk om een rondje te golfen of om te oefenen op de drivingrange. Maar ook de greenfeeërs (leden van andere golfclubs) zijn elke dag van harte welkom. Ook kan iedereen er golflessen nemen bij onze PGA-golfpro Guido Oomkens om de techniek van de golfsport onder de knie te krijgen. Inmiddels is er ook een golfclub opgericht. Golfclub Weleveld heeft inmiddels al meer dan honderd leden en is van plan de komende jaren gestaag te groeien. De actieve club organiseert voor de golfende leden tal van activiteiten, toernooien en wedstrijden. Verschillende commissies binnen de vereniging zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. Lid worden kan tegen een aantrekkelijk tarief. Golfpark Weleveld vraagt geen inschrijfbedrag en leden hoeven geen aandeel te kopen om lid te mogen worden. De sterke punten van golfpark Weleveld zijn inmiddels ook door het toonaangevende golfblad voor golfend Nederland, in september gepubliceerd. Golf Weekly: "Het ontwerp van Michiel van der Vaart van Jol Golfdesign is een verrijking voor golfend Nederland. De 9 holes zijn gevarieerd, leuk om te spelen en vooral ook erg mooi. Oude bomen, hakhoutwallen, waterpartijen met flauwe, natuurvriendelijke oevers, fraaie vergezichten en bunkers met natuurlijke, rafelige randen. De baan ligt voor een deel op Landgoed Weleveld, een van de oudste havezate (boerderijvestingen) van Twente in een oud landschap. Door de leemachtige zandgrond, de grote bomen en de klassieke Britse architectuur heeft de baan al iets klassieks over zich. Weleveld is nog maar net open maar de kwaliteit is al goed genoeg voor een plezierige ronde golf. De greens zijn verrassend goed; het gras op de nieuwe fairways is nog wat lang maar de grasmat is al wel mooi dicht". Kortom: golfen op Weleveld is zoals golfen bedoeld is: uitdagend, ruig, avontuurlijk… en elke keer anders. Het golfpark ligt aan de provinciale weg Zenderen-Albergen, ca. 1,5 km buiten Zenderen.

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 18:00
zondag 09:00 - 18:00

Dagelijks geopend, 365 dagen per jaar. Daarnaast kan de baan altijd langer open zijn i.v.m. bepaalde activiteiten. s`winters is de baan open tot 17.00 uur.


voorzieningen

  • Actief
  • Sportief
Ligging
  • Bij het bos
  • Landelijk gelegen

Tip je vrienden

facebook twitter