Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Carmelitessenklooster

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De Carmelitessen vormen de vrouwelijke tak van de Karmelorde. Aan de rand van Zenderen staat het slotklooster van de zusters al sinds 1889. Dat was 34 jaar na de komst van de Karmelieten, die hun Karmelietenklooster inmiddels aan de overzijde van wat nu de Zendersestraat heet gebouwd. Zenderen was een bewuste keuze, omdat de Karmelieten dan de diensten die plaatsvonden in de kloosterkapel konden verzorgen. Dat gebeurt nu nog.

In het klooster leven de zusters in afzondering als slotzusters of monialen. Ze zoeken een weg dicht bij God in geestelijke afzondering. Slechts de kapel van het klooster en de spreekkamers zijn toegankelijk. De kapel is geopend van 7.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Alle dagen van de week wordt er meermaals op verschillende tijden gebeden. Een rooster hiervan vindt u in de slotgang naast de kapel.

Op zondag 14 juni is de landelijke Open Kloosterdag. De zusters Carmelitessen in Zenderen doen mee

Carmelitessenklooster, Carmelitessenweg Zenderen

www.carmelitessen.nl

Bron: De Groene Poort

Fotografie: Andr├ę Bourgonje; Margriet Postma

contactinformatie

 

Carmelitessenweg 1
7625 TA Zenderen

Tip je vrienden

facebook twitter