Kloosterpad Zenderen

Deze route kan elke dag gewandeld worden. Het is bijzonder te noemen dat in zo’n klein dorp als Zenderen (1400 inwoners) 3 kloosters staan. Het Carmelitessenklooster, het Karmelietenklooster en het Bezinningscentrum de Zwanenhof, gesticht door de paters Redemptoristen.

Het Kloosterpad Zenderen is een zeer bijzondere meditatieve wandelroute die de drie kloosters van Zenderen met elkaar verbindt. Ook de kerken van Zenderen en Hertme liggen aan de wandelroute. Tevens gaat de route door de prachtige natuur van Landgoed Weleveld. De wandelaar loopt daar over de schouwpaden van de Bornse en de Oude Bornse Beek. Vooral in de herfst een lust voor het oog. De route kent 4 afstanden, namelijk 3,5, 5, 8,5 en 11 kilometer en kan elke dag gewandeld worden. Als je op de afstanden drukt kan je meteen de routes downloaden. Er zijn wel wat aanpassingen geweest in de routes, die vindt je hier.

Ook bestaat de mogelijkheid de route per fiets af te leggen (8 en 14 km). Twee keer per jaar is er een Seizoen wandeling. Gedurende deze wandelingen kunnen de wandelaars in de gebouwen kijken. Daar worden rondleidingen verzorgd. In het Carmelitessenklooster (slotklooster) kan alleen het openbare gedeelte bezichtigd worden. In de grote bezoekersruimte van het klooster wordt de dvd “Leven binnen de Kloostermuren” getoond. Deze dvd gaat over het dagelijks leven van de zusters Carmelitessen. Heel bijzonder! Ook bestaat de mogelijkheid dat de alleengaande wandelaar zich aansluit bij een groep.

Op de terugweg midden op de Zendersche Esch, komt u langs de in Saksische stijl gebouwde, veelbezochte Mariakapel. Vanuit dit punt kan men de drie kloosters zien liggen. Start bij de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6 te Zenderen.

Meer info www.kloosterpadzenderen.nl .

Of bekijk de website www.kloosterpadzenderen.nl/

contactinformatie

 

Startpunt de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6
7625sl Zenderen

Tip je vrienden

facebook twitter