Parasite

Alle leden van het gezin Ki-taek zijn werkloos. Ze raken geobsedeerd door een rijke familie die in hun buurt woont en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. Een gitzwarte komedie.

131 min.

Drama / komedie

Regie: Bong Joon-ho, Zuid-Korea, 2019

Parasite, van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho gaat over de kloof tussen arm en rijk. Maar het is geen boze film. ‘In Parasite is het verdriet veel groter dan de woede’, zegt de regisseur.

Parasite is een mix van stijlen. Bong gooide eerder al genres door elkaar in films, maar nog nooit zo virtuoos en vloeiend als in Parasite. Moeiteloos schakelen de acteurs tussen satire en thriller, tussen slapstick en pathos. Wat de regisseur in Cannes terecht de Gouden Palm, voor beste film van het festival, zou opleveren.

De pers over Parasite:

VPRO Cinema (★★★★★) 'Eigenzinnig en onvoorspelbaar'

de Volkskrant (★★★★★) 'Een meesterwerk'

De Morgen (★★★★★) 'Meesterlijk gefilmd én verrukkelijk grappig'.

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs
  • € 5,00 Prijs voor leden

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter